Beyaz eşyada yılbaşı telaşı

Yılbaşına sayıla günler kala tüm sektörlerde olduğu gibi beyaz eşya sektöründe de hareketli günler yaşanmaya başladı. Yılbaşından sonra beyaz eşya fiyatların en az yüzde 20 oranında artacağını duyuran Hüseyin Fidan, vatandaşların beyaz eşyaya talebinin son günlerde arttığını ifade etti.
Beyaz eşyada yılbaşı telaşı

Yılbaşından sonra fiyat artışlarının yaşanacağını bilen vatandaşlar yılbaşından önce ihtiyaçlarını almak istiyor. Özellikle de zam furyasına takılmak istemeyen evlenecek çiftlerin ise düğünlerinden çok önce beyaz eşyalarını almak istemeleri beyaz eşyaya olan talebi artırdı. Beş Fidan Mağaza Müdürü Hüseyin Fidan konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

huseyin-fidan.jpg

‘BEYAZ EŞYAYA YOĞUN TALEP VAR’

Beyaz eşyaya olan talebin arttığını kaydeden Hüseyin Fidan, “Yılbaşından sonra beyaz eşya fiyatlarında en az yüzde 20 artış bekliyoruz. Şu anda fiyatlar gayet uygun. İhtiyacı olan bir an önce alışveriş yapması lazım. Beyaz eşya ürünlerini dönem dönem paket şeklinde alındığı takdirde daha uyguna gelebiliyor. Ancak şu anda paket halinde bir kampanya yok. İnsanlar bütün ürünleri tek tek seçerek alıyorlar. Tek tek olduğu zaman da biz de müşteriye onu paket halinde sunabiliyoruz. Müşterilerin ihtiyaçlarına göre beyaz eşya alması daha doğru olur. Vatandaşlar yılbaşından önce beyaz eşyalarını almak istiyorlar. Şu anda beyaz eşyaya yoğun bir talep var. Satışlarımız şu anda iyi gidiyor. Düğün zamanından çok önce beyaz eşya alıp düğüne kadar borcunu bitirmek isteyen müşterilerimiz oluyor. Biz müşterinin düğün zamanına kadar depoda bekletiyoruz. O yüzden müşteriler beyaz eşyalarını şimdiden alıyorlar” şeklinde konuştu.

beyaz-esya-1.jpg

‘İKİNCİ EL BEYAZ EŞYAYA DA TALEP VAR’

Fidan, ikinci el beyaz eşya sattıklarını belirterek sıfır ve ikinci el beyaz eşya fiyatları hakkında şöyle bilgi verdi: “Bir no frost buzdolabı şu anda 11 bin 500 lira. Bunun daha üstü de var, daha düşüğü de var. Ama ortalama bir buzdolabının fiyatı bu şekilde. 9 kiloluk bir çamaşır makinesi şu anda 10 bin lira civarında. Bulaşık makinesi 8-9 bin lira civarında. Normal bir fırın olursa 6 bin, ankastre set olursa fiyatları 9 bin lira civarında. Fiyatlar bu şekilde değişiyor. Dörtlü çeyiz seti şu anda 40-45 bin lira civarında. Beyaz eşya alırken özellikle markanın güvenilirliğine, ürünün kalitesine dikkat etsinler. Zaten fiyatlar aşağı yukarı yakın. Arçelik diğer markalarla aşağı yukarı aynı ama bu firmanın ürününü alan 30 yıl kullanıyor, diğerini beş yıl sonra bize eski olarak veriyorlar. Yani markanın daha önceki geçmişine bakmaları daha doğru olur. Şu anda ikinci el beyaz eşya satışları da yapıyoruz. İnsanlar artık eskisi gibi sıfıra ulaşamadıkları için daha öncekinden daha fazla talep var. Şu anda ikinci el beyaz eşyaya olan talep arttı.”

beyaz-esya-2.jpg

‘ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMCI OLUYORUZ’

Müşterilerine kolaylık sağladıklarının altını çizen Fidan, tüm müşterilerini beklediklerini söyleyerek, “İkinci el beyaz eşya fiyatları daha uygun oluyor. Örneğin yenisi 10 bin liraysa ikinci eli bin- bin 500 lira oluyor. Düğün yapacak çiftler mecbur sıfır almak zorundalar. Ama durumu olmayanlar ikinci ele de yönelebilir. Bence müşterilerimiz hiçbir zaman Arçelik’ten şaşmasınlar. Gerçekten firma her zaman markasının arkasında duruyor. Başka bir firmanın buzdolabını alıyoruz ve satışını yapıyoruz. Müşteri 5 bin lira vermiş ve parası boşuna gidiyor. Bir de biz elden taksit de yapıyoruz. Müşterilerimize elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Bizi tercih ederlerse seviniriz.

beyaz-esya-3.jpg

Müşterilerin bir çoğu beyaz eşyalarını internet üzerinden alıyor. Ve bu da birtakım hataları beraberinde getirebiliyor. Mesela ürün küçük çıkabiliyor ya da göründüğü gibi olmayabiliyor. Ya da ortada ürün diye bir şey olmayabiliyor. O nedenle vatandaşın özellikle de beyaz eşyayı kesinlikle görerek alması gerekiyor. Mesela bir tane müşterimiz internet beşik almış. Çok büyük görünüyormuş ama aslında çok küçükmüş. Müşteri çok düşük bir paraya o beşiği bize sattı. Bu tür olayların yaşanmaması için vatandaşların görerek almalarında büyük yarar var” şeklinde konuştu.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :