Beyaz eşyaların ömrünü uzatabilmek için bunları yapın!

Yeni yılın başlarındayken vatandaşlar beyaz eşyalara gelecek fiyat artışını düşünüyor. Osman Özer, “Beyaz eşyada 2022 yılına göre 2023’te yüzde 100’e yakın fiyat artışı oldu. Sonraya bırakmayın hemen alın!” ifadelerini kullandı. Özer, beyaz eşyaların ömrünün uzatabilmek için yapılması gerekenleri de sıraladı.
Beyaz eşyaların ömrünü uzatabilmek için bunları yapın!

2024’ün başlarındayken beyaz eşyaların geçen sene yüzde 100’e yakın zamlandığını belirten Tınmaz Ticaret Satış Temsilcisi Osman Özer, piyasadaki dalgalardan dolayı beyaz eşya ihtiyacı olan herkesin ilk fırsatta almaları gerektiğini söyledi. Özer, müşterilerin beyaz eşya almadan kampanyaları araştırıp en uygununu almalarını tavsiye etti.

beyaz-esyalara-zam-yolda.jpg

Beyaz eşyalara zam yolda

Beyaz eşyalara yeni yılda daha zam gelmediğini söyleyen Özer, şu şekilde konuştu: “2024 beraberinde zamları da getirdi diyebiliriz. Çünkü en yakın zamanda her şey zamlanmaya başlayacak. Son 3 aydır zam gelmiyor. Zaten en az enflasyona uğrayan beyaz eşya sektörüdür. Ama şu yönden bakacak olursak, ham maddeye gelen zamlar, asgari ücrete gelecek zamlar, dükkân kiralarına gelen fiyat yükselişleri ve daha birçok şeye gelen zamlarla beraber beyaz eşyaya da zam gelecek.”

beyaz-esyalara-zam-yolda-002.jpg

Beyaz eşyaların zamdan önceki son fiyatları

Beyaz eşyaların fiyatlarına değinen Özer, “Buzdolaplarımızın fiyatlarını genellikle litresi, boyutu ve rengi etkiliyor. Fiyat aralığı bin 500 ile 35 bin. Çamaşır makinelerimiz ise kilo ve program özellikleri ile fiyatları değişebiliyor. Onların fiyatları da 11 bin ile 25 bin arası değişiyor. Bulaşık makineleri fiyatları da 10 bin ile 20 bin arasında değişiyor. Fırınlarımız ise vatandaşlar artık ankastre kullanımına önem gösterdikleri için fiyat aralığı 8 bin ile 15 bin arasında değişiyor. Ankastreler de 12 bin ile 25 bin aralığında değişiyor.” ifadelerini kullandı.

beyaz-esyalara-zam-yolda-001.jpg

Elektrikler kesilince beyaz eşyalar bozulmuyor

Elektrikler kesilince beyaz eşyaların bozulmadıklarını ve bu bilginin yanlış olduğunun altını çizen Özer, elektrik kesintilerinin bozmadığı ama önlem için yine de eşyaların işinin çekilmesi gerektiğini vurguladı. Özer, “Elektrikler kesildiğinde beyaz eşyalar bozulmaz. Asıl mesele elektriklerin geri gelmesinden sonrası. Elektrikler kesildikten sonra tekrar geri geldiğinde ve eğer yüksek akımla gelirse bozulur. Müşterilerimize tavsiyem, yine de ne olur ne olmaz elektrikler kesilince buzdolabının veya diğer eşyaların fişlerini çekmeleridir.” şeklinde konuştu.

beyaz-esyalara-zam-yolda-003.jpg

“Beyaz eşyaların ömrünü uzatabilmek için bakım şart”

Beyaz eşyaların ömrünün uzatılabilmesi için bakımın şart olduğunu söyleyen Osman Özer, “Beyaz eşyalarının ömrünün uzatılabilmesi için kesinlikle bakım şarttır. Senede bir bakım yapılmalıdır. İçinin dışının güzelce temizlenmesi gereklidir. Motorların temizlenmesi gereklidir. Ayrıca su giderlerinin de kontrol edilip temizlenmesi de şarttır. Beyaz eşyaları kullanırken dengeli yük atılması gereklidir. Anın da taşıyamadığı kadar yük eklerseniz ilerde çalışamaz hale gelir. Yani aynı arabalar gibi yılda bir defa bir servis tarafından kontrol edilmesi gereklidir.” diye konuştu.