Beyşehir'de biçerdövere sıkı takip

Beyşehir'de hasat dönemi 140 biçerdöverin denetim ve kontrole tabi tutulduğu bildirildi.

Beyşehir'de biçerdövere sıkı takip
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beyşehir'de bu hasat dönemi 140 biçerdöverin denetim ve kontrole tabi tutulduğu bildirildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde hasat mevsiminin başlaması ile birlikte buğday ve arpa hasadını gerçekleştirilen biçerdöverlerin mercek altına alındığını belirtti.

Teknik ekiplerin devam eden hasat boyunca araziye giderek operatörlerle buluştuğunu belirten Karşıyaka, denetimlerde anızların tabandan biçilip biçilmediği, üründeki dane kayıpları, danenin biçerdöver tarafından kırılıp kırılmadığı,  operatörlerin belgesinin olup olmadığı, zirai araçlarda yangın söndürme aleti olup olmadığı gibi birçok hususun denetlendiğini söyledi.

Karşıyaka, kurallara uygun hasat yapmadığı tesbit edilen biçerdöver operatörleri hakkında idari para cezası uygulandığını da belirtirken, denetimler esnasında kontrol ekiplerinin biçerdöverlerin başında bekleyen çiftçi ve kişilere anızların yakılmaması ile ilgili uyarıcı bilgilerin yer aldığı broşürleri de dağıttığını sözlerine ekledi. 

Bakmadan Geçme