Beyşehir'de döküntü elma alımları başladı
Beyşehir'de sanayi tipi döküntü elma alımları başladı.
Beyşehir'de sanayi tipi döküntü elma alımları başladı.
Döküntü elma alım satımı yapan tüccar Hakkı Kırtıl, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir'de yıllardır bu işi yaptıklarını söyledi. Bu yıl üreticiden elmayı kilosu 10 kuruşa satın aldıklarını, meyve suyu fabrikalarına ise 15 kuruştan verdiklerini belirten Kırtıl, fiyatların geçen yıllara göre düşük olduğunu söyledi.
Fiyatların düşük olmasından dolayı bu yıl üreticiden alım yapmayı düşünmediklerini ancak vatandaşlardan gelen aşırı ısrar nedeniyle ürünün boşa gitmemesi ve vatandaşların mağdur olmaması için harekete geçtiklerini belirten Kırtıl, "Geçtiğimiz haftalarda başladığımız alımlar halen devam ediyor. Bu sene fiyatlar çok düşük olmasına rağmen vatandaşın malını değerlendirelim diye bu işi yapıyoruz. Çiftçi de biz de bundan dolayı muzdaribiz" diye konuştu.
Kırtıl, alımını yaptıkları elmanın fabrikalarda meyve suyu imalatında kullanılarak iç piyasanın ihtiyacına cevap verdiğini, marmelat ve konsantresinin ise firmalar aracılığıyla Avrupa ülkelerine gönderildiğini sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Konya’da bugün vefat edenlerin isimleri açıklandı (26 Ocak 2026)
2 günlük bebeğin şüpheli ölümü...Aile büyük şok yaşadı
Feci iş kazası... Bakımını yaptığı otobüsün altında kalan tamirci can verdi
Kampüsten mahalleye iyilik sağlık hareketi: Selçuk Üniversitesi akademisyenleri Alibeyhüyüğü'nde
Kritik maçta verilmeyen 4 kırmızı kart: Konyaspor tepkili
Konya Heyetinden Bakan Güler’e kritik ziyaret