Beysu Konyaspor, bu kez başarmak istiyor

Son olarak 2015-2016 sezonunda Süper Lig’de temsil edilen Konya basketbolu, hasreti bu yıl dindirmek amacında. Daha önce yarı finalserilerinde elenen Beysu Konyaspor, bu kez Süper Lig’e çıkmayı hedefliyor
Beysu Konyaspor, bu kez başarmak istiyor

Basketbol 1. Ligi’nde yarı final serisi heyecanı bugün başlayacak. Yarı final serilerinde Samsunspor ile Mamak Belediyespor, Beysu Konyaspor ile de Sigortam.net finale çıkmak adına karşı karşıya gelecek. Yarı finalde bugün saat 18.00’da Samsunspor-Mamak Belediyespor ile karşılaşacak. Yarı finalde 3 galibiyet alan takımlar adını finale yazdıracak.Çeyrek finalde TED Ankara Kolejliler’e karşı seride 2-1 üstünlük kuran temsilcimiz, yarı finalde Sigortam.net ile eşleşti. Yeşil-beyazlı ekip, yarı final serisinin ilk maçında yarın saat 18.00’da sahasında İstanbul ekibi ile karşılaşacak. Serinin ikinci maçı da 30 Mayıs Pazartesi günü yine Konya’da oynanacak. Dev Kartallar, bugün akşam saatlerinde koç Engin Gençoğlu yönetiminde yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak. 

HASRET DİNECEK Mİ?
Köklü bir geçmişe sahip olan Konya basketbolu son olarak 2015-2016 sezonunda Torku Konyaspor ile Süper Lig’de temsil edilmişti. Takımın küme düşerek kapanmasının ardından bir sezonu boş geçiren Konya basketbolu, 2017 yılında Selçuklu Belediyespor ile yeniden parkelere dönmüştü. Selçuklu Belediyespor, koç Serkan Erdoğan yönetiminde 2017-2018 sezonunda başarılı bir performans sergilerken, yarı finalde Afyon Belediyespor’a elenmişti. Sonraki sezonun devre arasında kulübü Konyaspor devralmıştı. Yeşil-beyazlı ekip, Cengiz Karadağ ile başladığı ve Aziz Bekir ile tamamladığı sezonu da yine yarı finalde noktalamış ve OGM Ormanspor’a elenmişti. 2019-2020 sezonuna güçlü bir oluşumla başlayan temsilcimiz, normal sezonda şampiyonluk yarışından uzak kalırken, play-off’lar öncesinde sezonun salgın nedeniyle sona ermesinin ardından hedefine ulaşamamıştı.

GEÇEN SEZON DA YARI FİNALDE ELENMİŞTİK 
2020-2021 sezonuna katılım payının yatırılmamasının yanı sıra Tahkim ve transfer yasağı nedeniyle sancılı başlayan Potanın Kartalları, zorlu geçen sezonda bir süre liderlik koltuğunda oturmayı başarmıştı. Cengiz Karadağ yönetiminde normal sezonu 3. sırada tamamlayan yeşil-beyazlı ekip, çeyrek finalde Balıkesir’i elemesine karşın yarı finalde Yalovaspor’a karşı seriyi 3-1 kaybederek bir sezona daha yarı finalde nokta koymuştu. Beysu Konyaspor, bu sezona güçlü bir kadro ile başlarken, transferde bazı yanlışlıklara karşı normal sezonu 3. sırada tamamlamayı başardı.