Beysu Konyaspor, play-off serisinde öne geçti

Beysu Konyaspor, play-off çeyrek final serisi ilk maçında sahasında TED Ankara Kolejliler’i 96-86 mağlup etti. Yeşil-beyazlı ekipte koç EnginGençoğlu, ikinci yarıda oyundan atıldı
Beysu Konyaspor, play-off serisinde öne geçti

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan serinin ilk randevusunu Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu, Konya Gençlik ve Spor İL Müdürü Abdurrahman Şahin, Konyasporlu futbolcular Eray Birniçan, Adil Demirbağ, Oğulcan Ülgün ve Uğurcan Yazgılı ile Konya spor camiasından çok sayıda tanınmış sima izledi. Karşılaşmaya 10-0 ile Beysu Konyaspor harika başlangıç yaptı. Erken molaya giden TED Kolejliler mola dönüşü ilk sayılarını kaydetti. Keshun Sherill önderliğinde iyi bir geri dönüş yakalayan başkent ekibi, skoru 17-17 ile eşitlerken, son bölümde de attığı sayılarla ilk çeyreği 25-23 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ilk sayılar TED'den gelse de geçiş hücumlarından sayıyla dönen Konyaspor skoru 27-27 eşitledi. Bu dakikaların tempolu geçtiği karşılaşmada üstünlük de el değiştirmeye devam etti. Dev Kartallar, bu dakikalarda pota altında etkili olurken TED Kolejliler ise yayın gerisinden skor buldu. Umut ve Morgan'dan kritik sayılar kaydeden Konyaspor farkı açmaya çalışsa da TED Kolejliler, Ömer ile cevap vermekte gecikmedi. İkinci çeyrek 48-48 eşitlikle geçildi.

GENÇOĞLU DİSKALİFİYE OLDU
Üçüncü çeyreğe basit top kayıplarıyla başlayan Konyaspor karşısındaki konuk takım, hücumlardan sayıyla dönerek bunu avantaja çevirdi. 6 dakika kala Matt Morgan'ın Ömer Yasir Küçük'e pota altındaki müdahalesine faul kararının çıkmasıyla ortam kısa süreli gerildi. Karara tepki gösteren Konyaspor koçu Engin Gençoğlu iki teknik faul alarak oyundan diskalifiye edildi. Takımı birinci yardımcı antrenör Sinan Çambel yönetti. Mehmet Özdoğan önderliğinde üst üste üçlükler bulan temsilcimiz, farkı tekrar açmasını bildi ve çeyreği 72- 67 önde tamamladı. Son çeyreğe Konyaspor 10-2 ile ilk çeyrekteki kadar etkili bir başlangıç yaparak farkı açtı. Konyaspor’un temposuna karşılık vermekte zorlanan TED zorlama atışlara yöneldi. Son bölümde Joel James'in birebirleriyle skor bulsa da yeşil-beyazlı ekip, hücumdaki ritmini sürdürerek cevap verdi ve farkı korudu. Karşılaşmadan Beysu Konyaspor 96-86 galibiyetle ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Mayıs Cuma günü saat 18.00’de Ankara’da oynanacak. Bu maçı Konyaspor kazanırsa yarı finale yükselecek. Dev Kartallar’da Matt Morgan 23 sayı, 5 ribuant, 12 asistle double double yaptı. Umut Geçen 18 sayı, 1 ribaunt, 2 asist, 2 top çalma, Hazer Avcı 17 sayı, 7 ribaunt, 3 asistle oynadı. Başkent ekibinde Keshun Sherill 27 sayı, 3 ribaunt, 3 asistle takımının en etkili ismi oldu.