Beysu Konyaspor, yarı finalde!

Beysu Konyaspor basket, Play-Off Çeyrek Final serisi üçüncü maçında sahasında konuk ettiği TED Ankara Kolejliler’i 88-79 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı
Beysu Konyaspor, yarı finalde!

Basketbol 1. Ligi’nde play-off çeyrek final serisinin son maçı oynandı. Beysu Konyaspor, 1-1’lik serinin 3. maçında sahasında TED Ankara Kolejliler ile karşılaştı. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan maçta tribünlerin önemli bir kısmı dolarken, Başkan Fatih Özgökçen ve yönetim kurulu üyeleri de takımı yalnız bırakmadı.  TED Kolejliler’de Şahin Ekmen ve Amerikalı oyuncu Keshun Sherrill forma giymedi. Yeşil-beyazlı ekip, ilk yarıda üçlüklerle skor avantajını elinde tuttu. Eksik kadro ile oynayan TED Kolejliler ise buna karşın farklı skor opsiyonlarıyla maçın içinde kaldı.

MATT MORGAN YILDIZLAŞTI
Yeşil-beyazlı ekip, Morgan’ın etkili oyunu ile ilk çeyreği 16-12, ilk devreyi de 41-36 önde tamamladı. Amerikalı skorer, ilk yarıda 25 sayı kaydetti. Beysu Konyaspor, dar rotasyonla oynayan rakibi karşısında kötü basket oynadı ve farkı açamadı. Takım olarak savaşan başkent ekibi son çeyreğe girerken farkı 3’e kadar düşürdü. (61-58) Temsilcimiz, son çeyrekte büyük stres yaşadı. Başkent ekibi, Konyaspor'un hatalarını iyi değerlendirerek 2,5 dakika kala skoru 76-76'a getirdi.

UMUT GEÇEN, MAÇI KOPARDI
Kritik bölümde Konyaspor'da oyuna giren Umut, girer girmez yaptığı 5 sayılık katkıyla yarı final kapısını araladı. 36 saniye kala itiraz sonucu ikinci teknik faulünü alan TED Kolejliler başantrenörü Emrah Benli oyun dışı kaldı. 20 saniye kala ise hakeme gösterdiği tepki sebebiyle Ömer Yasir Küçük diskalifiye edici faul alarak oyun dışı kaldı. Karşılaşmayı Beysu Konyaspor 88-79 skorla kazanarak seriyi 2-1 getirdi ve yarı final biletini alan son takım oldu.

Yarı final maç tarihleri belli oldu:

1. Maç: 28 Mayıs Cumartesi-16.00
Beysu Konyaspor-Sigortam.net

2. Maç: 30 Mayıs Pazartesi-18.00
Beysu Konyaspor-Sigortam.net

3. Maç: 2 Haziran Perşembe-18.00
Sigortam.net-Konyaspor