Beysu Konyaspor, yarı finale çok farklı başladı!

Basketbolda Beysu Konyaspor, yarı final serisinin ilk maçında sahasında Sigortam.net’i 96-75 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı yine Konya'da 30 Mayıs Pazartesi günü 18.00'da oynanacak
Beysu Konyaspor, yarı finale çok farklı başladı!

 

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan maça taraftarın ilgisi yoğun oldu ve salonu tamamen doldurdu. Maçı Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen ile yönetim kurulu üyeleri tam kadro izledi. Dev Kartallar’da hafif sakatlığı bulunan Hazer Avcı, kadroda yer aldı ancak süre almadı. 2,5 aylık sakatlık dönemini atlatan tecrübeli oyuncu Can Altıntığ da bu maçta ilk kez oynadı. Maça taraftarının desteğiyle yeşil-beyazlı ekip, yüksek enerji ve savunma ile başladı. Skor üstünlüğünü eline alan Dev Kartallar, özellikle Tayfun ile etkili olarak ilk çeyreği 27-17 önde tamamladı.

İKİNCİ ÇEYREKTE FARK AÇILDI
İkinci çeyreğe Sigortam.Net 4-0'lık seri ile başladı. Ancak taraftarından da destek alan Konyaspor yakaladığı ritmi bu çeyrekte de sürdürdü. Zor pozisyonlarda Can Özcan ile skor bulan Konya, yayın gerisinden de Mehmet Özdoğan ve Matt Morgan ikilisiyle eli boş dönmeyince farkı tekrar çift haneye çıkardı. İlk yarı 48-37 Beysu Konyaspor üstünlüğü ile bitti. Üçüncü çeyreğe 10-0 ile başlayan Beysu Konyaspor farkı açmayı sürdürdü. Sigortam.net farkın 20'lere çıktığı dakikalarda rakibine Garrett Sim'le karşılık verse de farkı eritmekte başarılı olamadı. Üçüncü çeyrek 76-53 Beysu Konyaspor'un üstünlüğüyle geçildi.

TARAFTAR MAÇA DAMGA VURDU
Son periyotta ise Konyaspor taraftarının şovu vardı. Takıma inanılmaz destek veren taraftarlar adeta takımla savunma yapıp takımla hücum etti. Farkın açılmasıyla oyundan düşen Sigortam.net cephesinde skorer Garrett Sim'in Tayfun Erülkü'ye yaptığı topla oynama harici müdahalesiyle ortam kısa süreli gerildi. Garrett Sim ve Can Özcan sportmenlik dışı faul alırken, Umut Geçen, Keyshawn Woods ve iki takım benchine teknik faul verildi. Kalan dakikalarda da üstünlüğü rahat bir şekilde elinde tutan Beysu Konyaspor karşılaşmayı 96-75 kazanarak seride 1-0 öne geçti.