Beysu Konyaspor'da play-off heyecanı!

Basketbol 1. Ligi’nde play-off heyecanı başladı. Çeyrek final turunda dün Mamak Belediyespor-Ormanspor ve Samsunspor-Kocaeli Kağıtspor maçları oynandı. Çeyrek finaldeki diğer maçlar ise bugün oynanacak. Saat 16.00’da başlayacak Sigortam.net-Bonova Belediyesi Karşıyaka maçından sonra saat 18.00’da Beysu Konyaspor ile TED Ankara Kolejliler karşı karşıya gelecek
Beysu Konyaspor'da play-off heyecanı!

Normal sezonu 22 galibiyet ve 8 yenilgi ile 3. sırada tamamlayan yeşil-beyazlı ekip, 8. sırada yer alan başkent ekibi ile eşleşmişti. Potanın Kartalları, dün akşam saatlerinde taktik antrenmanla çalışmalarını tamamladı. Temsilcimizde antrenmanlarda yer alan deneyimli oyun kurucu Can Altıntığ da şans verilmesi halinde oynayacak duruma geldi. Morallerin yerinde olduğu Beysu Konyaspor, mücadeleden galibiyetle ayrılarak seride 1-0 öne geçmek amacında. Serinin ikinci randevusu 20 Mayıs Cuma günü saat 18.00’da Ankara’da oynanacak. Beysu Konyaspor, bu iki maçı da kazanarak adını yarı finale yazdırmaya çalışacak. Seride iki galibiyet alan takım yarı finale çıkacak. Serinin 1-1 olması durumunda 3. maç temsilcimizin saha avantajına sahip olmasından ötürü Konya’da oynanacak.

TED OLDUKÇA İDDİALI
Başantrenörlüğünü Emrah Benli’nin yaptığı TED Ankara Kolejliler normal sezonda 18 galibiyet ve 12 yenilgi aldı. Konuk takımda Amerikalı oyuncu Keshun Sherrill, 21,3 sayı, 3,4 ribaunt ve 4,2 asist ortalamaları ile takımının en etkili ismi olarak göze çarpıyor. Takımda genç yeteneklerin yanı sıra Kevin Kaspar, Doğukan Şanlı ve Şahin Ekmek gibi önemli yerli oyuncular da bulunuyor.  Seri öncesi konuşan koç Emrah Benli, “Play-off'ta çok tecrübeli takımlar var. Mental olarak daha sağlam kalan ve tabii ki fiziksel olarak daha diri olan takımlar bir adım önde olacaktır. Play-off sertliğinin normal sezonun üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Buna göre hazırlıklarımızı yaptık. Burası bizler için çok değerli bir tecrübe daha olacak. Rakibimiz Konyaspor ise çok kaliteli bir takım. Derin bir kadroları ve çok silahları var. Saygı duyduğumuz bir organizasyon fakat biz de mücadeleye hazırız” dedi.

MAÇ SAAT 18.00’DA
Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak serinin ilk randevusu saat 18.00’da başlayacak. Kritik karşılaşma TRT Spor Yıldız’dan ekranlara gelecek. Maçın biletleri ise 5 TL’den salon gişesinden satılacak. İki takım arasında bu sezon oynanan 4 maçı da yeşil-beyazlı temsilcimiz kazandı. Beysu Konyaspor, ligde normal sezonda evindeki maçı 96-71, deplasmandaki maçı ise 94-78 kazanmıştı. Potanın Kartalları, TBL Federasyon Kupası çeyrek finalde de başkent ekibini 92-71 yenerek yarı finale yükselmişti.  Öte yandan iki takım, sezon öncesi Konya’da hazırlık maçında da kozlarını paylaşmış ve bu maçı da temsilcimiz 78-70 kazanmıştı.