BiH: Dodatni oprez zbog smanjene vidljivosti usljed magle na pojedinim putevima

Zbog oborenog stabla, usporeno (jednom trakom-naizmjenično) se saobraća na putnom pravcu Derventa - Bosanski Brod (u mjestu Lužani)
BiH: Dodatni oprez zbog smanjene vidljivosti usljed magle na pojedinim putevima

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je u Hercegovini pretežno suho, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) upozorili su na smanjenu vidljivost zbog magle na dionicama u višim planinskim predjelima. Vozačima su savjetovali da budu maksimalno oprezni i vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Motocikliste, bicikliste, korisnike romobila i pješake pozvali su da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog oborenog stabla, usporeno (jednom trakom-naizmjenično) se saobraća na putnom pravcu Derventa - Bosanski Brod (u mjestu Lužani).

Danas će se u vremenu od 13 do 14 sati, zbog izvođenja neophodnih radova, obustaviti saobraćaj na magistralnom putu Bihać - Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać - Bosanska Krupa – Krnjeuša - Bosanski Petrovac.

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug - Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin - Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Žitomislići - Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf - Travnik (Komar).

Na graničnim prelzima trenutno nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.