BiH: Još jedna osoba u RS-u pozitivna na koronavirus

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.395 slučaja koronavirusa, a preminulo je ukupno 110 osoba
BiH: Još jedna osoba u RS-u pozitivna na koronavirus

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 475 laboratorijskih uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod jedne osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banjaluke.

"Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.395 slučaja koronavirusa, a preminulo je ukupno 110 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus", saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

U Republici Srpskoj, od novog koronavirusa, do sada se oporavilo ukupno 873 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 26.822 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih je 102, u UKC RS 33, a u opštim bolnicama 69. Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 26 pacijenata s težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan s blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 106.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.363 osobe, a nadzor je završen kod 32.845 osoba.