BiH: Krajem augusta stabilno vrijeme, početkom septembra izgledne padavine

Narednih pet dana u Bosni uz pretežno oblačno vrijeme izgledna je povremena i slaba kiša, dok se u Hercegovini uz pretežno sunčano vrijeme očekuje vrlo malo kiše u obliku pljuskova
BiH: Krajem augusta stabilno vrijeme, početkom septembra izgledne padavine

Narednih pet dana u Bosni uz pretežno oblačno vrijeme izgledna je povremena i slaba kiša, dok se u Hercegovini uz pretežno sunčano vrijeme očekuje vrlo malo kiše u obliku pljuskova, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od 27. do 30. augusta prognozira se stabilniji period bez padavina, a početkom mjeseca septembra ponovno je izgledna kiša u Bosni i Hercegovini.

Do 27. augusta, očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 14 do 19 u Bosni, na jugu zemlje do 21 stepen Celzijusov, a najviše dnevne uglavnom između 22 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 32.

Od 28. augusta do 6. septembra izgledan je blagi porast samo najviših dnevnih temperatura zraka. Očekivane minimalne vrijednosti u Bosni kretaće se između 14 i 19, u Hercegovini oko 24, a maksimalne dnevne u Bosni do 33 u Hercegovini do 36.