Bilecikli kızların futbol aşkı sınır tanımıyor

Valilik öncülüğünde süren proje kapsamında kurslara katılan kızlar, Bilecikspor'un çeşitli yaş grupları bünyesinde haftanın 4 günü antrenmanlarına devam ediyor- Bilecikspor Kulübü Sosyal İşler ve Proje Yöneticisi Canan Saral:"Şu anda aktif 70 kızımız futb
Bilecikli kızların futbol aşkı sınır tanımıyor

BİLECİK (AA) - HARUN REŞİT KAYMAZ - Bilecik'te yoğun ilgi gören futbol kurslarında haftanın 4 günü antrenman yapan kızlar, gelecek sezon katılacakları 3. Lig müsabakalarına hazırlanıyor.

Valilik tarafından kızların da futbol oynamalarına imkan sağlamak amacıyla 2016 yılında başlatılan ve son dönemde daha fazla rağbet gören kurslarda çok sayıda genç kız hünerlerini sergiliyor.

Bilecikspor Kulübünün öncülüğünde süren kurslarda başarılı olanlar çeşitli yaş gruplarında antrenman yapıyor. Kurslar için 100'den fazla kişi de sırada bekliyor.

Kulüp başkanı Aydın Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kızların futbola merakının üst düzeyde olduğunu söyledi.

Bu durumun az sayıda şehirde görüldüğünü belirten Avcı, "Hocamız (Ozan Çağrı Gül) daha önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yetenekli sporcuları yetiştiriyordu. Türkiye'de sayılı illerde bu var. Biz de bunu Bilecikspor çatısı altında toplayalım istedik. Bu çocuklarımızı da bünyemize kattık. Profesyonel duruma getirmek için birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Hedefimiz şampiyonluk." diye konuştu.

Bilecikspor Sosyal İşler ve Proje Yöneticisi Canan Saral da 4 sene önce başlatılan ve ilk yıllarında gereken ilgiyi görmeyen projeyi ele aldıktan sonra büyük bir taleple karşılaştıklarını anlattı.

Saral, şunları kaydetti:

"Şu anda aktif 70 kızımız futbol oynuyor. Onlarca kızımız da sırada bekliyor. Amacımız kızlarımızın vizyonunu artırmak. Hepsi birer anne adayı. Geçenlerde Beşiktaş Kadın Futbol Takımı'na konuk olduk, tesislerini gezdik. Değişik kulüplere gidiyoruz ki çocukların vizyonları olsun. Hedefi büyük tutmak, çocuklara büyük çıtayı göstermek lazım. Bunun yanında kızlarımıza İngilizce ve robotik kodlama kursları aldırıyoruz. Bir kadın olarak çok hoşuma gidiyor. Bir taraftan notları ile ilgileniyoruz, ailevi bir işi varsa devre giriyoruz. Ailelere seslenmek istiyorum; kızlarını mutlaka getirsinler. Öz güvenleri artıyor. Bazı kızlarımızı görüyorum, 'Allah'ım ben o topa öyle vurabilir miyim?' diyorum. Tamamen öz güven ve yetenek işi."


- "Bu iş sadece erkek işi değil"


Teknik direktör Ozan Çağrı Gül de 8 katılımcıyla yola çıktıkları projenin kısa sürede kente yayıldığını aktardı.

Bazı futbolcuları milli takıma gönderdiklerini, bunun da tanıtıma büyük katkı sağladığını dile getiren Gül, "Üç futbolcu kızımız milli takımlara gitti, ikisi daha gidecek. Haftada 4 gün çalışıyoruz. Disiplin ve takım ruhumuz var. Herkes birbirinden sorumlu. 7 yıllık hedef doğrultusunda şampiyon olmak istiyoruz. Şu an 4'üncü yılımızdayız. Seneye nasipse TFF Kadınlar 3. Ligi'nde müsabakalara gireceğiz." ifadelerini kullandı.

Forvet mevkisinde oynayan 17 yaşındaki Cansu Şahin, hayallerini gerçekleştirmek için mücadele dolu bir serüvene çıktığını belirtti.

Çalışmalara 3 yıldır katıldığı bilgisini veren Şahin, "Hep istiyordum. Buraya gelince iş ciddiye bindi. Öncelikli hedefim milli olmak. İki ağabeyim var, ikisi de futbolcu. Bu iş sadece erkek işi değil, kadın dediğin her şeyi başarır." değerlendirmesinde bulundu.

Kursun en genç üyesi 7 yaşındaki Elif Yeşilyayla ise bu sporu çok sevdiğini ifade ederek, "Futbolu ağabeyimden öğrenmek istedim, o da pek öğretemedi. Ben de bu kursa katıldım. Büyüyünce iyi bir futbolcu olmak istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: