Bilge Tonyukuk Okuma Programı başladı

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü, Bilge Tonyukuk Okuma Programının başladığını duyurdu.
Bilge Tonyukuk Okuma Programı başladı

27 Eylül Pazartesi günü 13.30'd Milli Kütüphane Konferans Salonunda Orhun Abdileri konulu panel düzenelenecek.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü,yayımladığı mesajda; "Bilindiği üzere UNESCO, 2020 Yılını Bilge Tonyukuk Abidesinin dikilişinin 1300. yıl dönümünü, anma ve kutlama yılı olarak ilan etmiştir. Bu vesileyle Anadolu Mektebi, 2020 yılında, Milli kimliğimizin yapı taşı olan Orhun Abideleri’nin tanınması, içerdiği mesajların bilinmesi ve aktarılması gayesiyle Anadolu Mektebi “Bilge Tonyukuk Okuma Programı” başlatmıştır. 

Okumalar kapsamında Türk tarihi, dili, kültürü üzerine yazılmış kitaplar okunmuş, bir dizi seminer programı gerçekleştirilmiştir. Okumalarını tamamlayan öğrencilerimiz Orhun Abideleri’ni çeşitli yönleri ile ele alan konuşma 
metinleri hazırlamıştır. Okumalara katılıp  metin hazırlayan bir grup öğrencimiz,  27 Eylül Pazartesi günü saat 13.30 da Türk Dil Bayramı’nın 89. Yılı Kutlamaları münasebetiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün katkı ve destekleri ile Milli Kütüphane Salonunda bir program gerçekleştirecektir. 

Vakti müsait olan yöneticilerimizi, hocalarımızı ve dostlarımızı programımıza davet ediyoruz. Programın kültürel muhitlere duyurulmasında desteğinizi bekliyoruz"ifadelerini kullandı.