Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Bunları yapan virüsten kurtulur

Türkiye'nin ölümcül virüs koronavirüsle mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'Şu 3 şeyi yapan kurtulur' diyerek hayati uyarılarda bulundu.
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Bunları yapan virüsten kurtulur

Ülke TV'de yayınlanan Mehmet Acet'in hazırlayıp sunduğu Akşam Baskısı Programı'nda Başkan Erdoğan'ın açıkladığı 7 maddelik tedbir paketi değerlendirildi. Programa bağlanan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'Bunu yapanlar virüsten kurtulur' diyerek vatandaşlara hayati uyarılarda bulundu.
 

ÖZLÜ'NÜN HAYAT KURTARACAK UYARILARI ŞU ŞEKİLDE;

'ŞİMDİ YAPMAZSAK NE ZAMAN YAPACAĞIZ'


Korkmaya ve panik yapmaya gerek yok. Bu virüsü yenbilecek güce sahipsiniz. 7'den 70'e herkes bu virüsten kendini koruyabilir. Herkesin yapabileceği kadar 3 tane önlem var. Şimdi yapmazsak ne zaman yapacağız.

'LÜTFEN EVDEN ÇIKMAYIN'

1-) Mümkünse evden dışarı çıkmayın. Eğlenmek için, spor yapmak için gezmek için çıkmayın. Hem kendinize kötülük etmeyin hem de ziyaret ettiğiniz arkadaşlarınıza kötülük yapmamak için lütfen evden çıkmayın ve eve de kimseyi almayın.

VİRÜSÜN BULAŞMA MESAFESİ BİR METRE

2-) Sokağa çıkmak zorunda olan kişileri otobüste yan yana görüyorum. Lütfen 1,5 metrelik mesafeyi koruyun. Markette veya durakta beklerken yan yana durmak zorunda mısınız? 1,5 metrelik mesafeyi korursanız bu virüs size bulaşmaz. Çünkü virüsün doğrudan bulaşma mesafesi bir metre. Yüzde yüz etkili.

YÜZEYLERE DOKUNMAYIN

3-) Mutlaka yapılması gereken paplik yüzeylere dokunmayın, her eyere dokunmayın. Elinize mukayyet olun. dokonursanız elinizi yıkayın ya da dezenfekte edin. Elinizi, gözünüze, ağzınıza, burnunuza sürmeyin. Bu üç tedbiri kim yaparsa kurtulur. Bunlar etkili basit kolay ama etkili. Yani hiç panik yapmaya koşturmaya gerek yok.

HABER7