Bilişim Uzmanı açıkladı: Konuşulan her şeyin internette karşımıza çıkmasının sebebi...

Konuşulan her şeyin internette karşımıza çıkmasının sebebini açıklayan Bilişim Uzmanı Ali İzmirli, “Konuştuğumuz cümlelerin reklam olarak telefonumuzda karşımıza çıkmasının nedeni telefonumuzda olan uygulamaların cihazdaki mikrofonu kullanmasından dolayıdır” dedi.
Bilişim Uzmanı açıkladı: Konuşulan her şeyin internette karşımıza çıkmasının sebebi...

Teknolojinin sürekli gelişmesiyle günlük hayatta konuşulan her şey internette reklam olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal medya uygulamalarının telefondaki mikrofonu kullanmasına izin verilirse bu tarz reklamların karşılarına çıkacağını vurgulayan Bilişim Uzmanı Ali İzmirli, bu duruma engel olmak için telefonların ayarlar bölümünde kullanılan uygulamaların gizlilik ayarlarını gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

bilisim-uzmani-acikladi-konusulan-her-seyin-internette-karsimiza-cikmasinin-sebebi.jpg

İNTERNETTE ÇIKAN HER ŞEY REKLAM OLARAK DÜŞÜNÜLMEMELİ

Konuşulan her şeyin internette karşımıza çıkmasını sadece reklam olarak düşünülmemesi gerektiğinin altını çizen İzmirli, kullanılan kelimelerin sosyal medya veya internete kaydolması sizin hakkınızda birçok bilgiyi ele geçirdikleri anlamına geldiğini söyledi.

bilisim-uzmani-acikladi-konusulan-her-seyin-internette-karsimiza-cikmasinin-sebebi-002.jpg

Bu durumun ileride sorunlara yol açabileceğini kaydeden İzmirli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilgilerinizin kaydolması ileride sorunlara yol açabilir. Örneğin sadece reklam odaklı değil; kimlik numaranızın söylenmesi, telefon numaranızın veya bir adresin kaydedilmesi bilgilerinizin alındığı anlamına gelebilir.”

bilisim-uzmani-acikladi-konusulan-her-seyin-internette-karsimiza-cikmasinin-sebebi-001.jpg

YURT DIŞI KAYNAKLI ÇALIŞILIYOR

Türk halkının yaklaşık yüzde 70-80’nin bilgilerinin veri tabanında hackerlerin elinde kayıtlı olduğunu belirten İzmirli, sadece sosyal medya değil günlük kullanılan sitelerde bile hackerlerin olduğunu kaydetti. Mesaj veya e-posta yoluyla gelen bildirimlerin insanlar tarafından tıklaması sonucu verilerin alındığını ve bu sisteme ortalama yöntem dendiğini bildiren İzmirli, bu tekniğin hackerler tarafından çok kullanıldığını söyledi.

bilisim-uzmani-acikladi-konusulan-her-seyin-internette-karsimiza-cikmasinin-sebebi-003.jpg

Hackerlerin genellikle yurt dışı kaynaklı çalıştığını söyleyen Ali, yurt dışında işlem yapılamadığı için müdahale edilemediğini sadece o adreslerin devlet tarafından engellenebildiğini vurguladı. Reklamların çıkmasına engel olmak için ayarlar kısmına göz gezdirmenin gerekli olduğunu ifade eden Ali İzmirli, “Bu duruma engel olmak için telefonunuzun ayarlar bölümünde kullandığımız uygulamaların gizlilik ayarlarını gözden geçirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler :