Bilmin ışığında çağı yakalayan bireyler burada yetişiyor

Eğitime gönül veren ve eğitim için yaşadığını belirten Osman Avcıoğlu tarafından kurulan Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları, hem yeni yetenekleri keşfediyor, hem de çocukların hayallerine ortak oluyor. Geleceğe nesiller yetiştirmeye devam edeceklerini söyleyen Osman Avcıoğlu, "Erdemli, ahlaklı ve bilimin ışığında çağı yakalayan bireyleri topluma kazandırmanın haklı gururunu yaşama ve yaşatma gayesini yıllar sonrasında da büyük bir aşk ve tutkuyla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Bilmin ışığında çağı yakalayan bireyler burada yetişiyor

Yenilikçi yapısı ve bilme verdiği değerle ön plana çıkan Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları, yetenekleri keşfederek çocukların hayallerine ortak oluyor. Yeni cevherleri ortaya çıkarmak için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Osman Avcıoğlu, "Dünyaca ünlü Psikanalist Erich Fromm: 'Eğitimin temel amacı çocukları kendi yeteneklerinin bilincine vardırmaktır' der. Biz millet olarak kültürel değerlerimizin yanı sıra, tarihte birçok başarıya imza atmış kadim medeniyetin mirasçılarıyız. Yüzyıllara dayanan bu birikim, özümüzde var olan eşsiz meziyetler, yeteneklerdir. Biztarihle yetinmeyen, gelecekte de büyük başarılara imza atma adına; çocuklarımızın yeteneklerinin bilincine varması, cevherlerini ortaya çıkarması ve en önemlisi de kendilerine inanması çok önemlidir. Bu inanç ve sorumlulukla eğitime gönül veren, eğitim için yaşayan biriyim" dedi.

2-20220216021614.jpg

'ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİNE ORTAK OLUYORUZ'

Nitelikli eğitim anlayışıyla hareket ettiklerini ve çocukların hayallerine ortak olduklarını dile getiren Osman Avcıoğlu, "Hayatı yaşayarak öğrenmek, öğrendiklerimi başkalarıyla da paylaşmak en büyük tutkum. Öğrenme ve öğretme serüvenimizde 15 yılı geride bıraktık. Hayatını eğitime adamış biri olarak tüm zorlukları aşmayı, şartları zorlayarak yeni şeyler denemeyi, standartları değiştirmeyi eğitimin bir gereği olarak gördüm. Çünkü sürekli bir değişim döngüsü içindeyiz; nesiller değişiyor, çağ değişiyor, ihtiyaçlar değişiyor. Bu değişimin içinde gelişmeyi, geliştirmeyi, zamanı yakalamak için dinamik olmayı işimizin en önemli parçası olarak görüyorum. Eğitim aşkıyla yola çıktığımız ilk günden bu yana, heyecanımızı kaybetmeden nitelikli eğitim anlayışıyla hareket ediyor, farklı ve yenilikçi hizmet anlayışıyla çocuklarımızın hayallerine ortak oluyoruz" şeklinde konuştu.

3-20220216021615.jpg

'GELECEĞE NESİLLER YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Çağı yakalayan bireyleri topluma kazandırmanın haklı gururunu yaşamaya ve geleceğe nesiller yetiştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Osman Avcıoğlu, "Selçuklulara başkentlik yapmış, Mevlana’nın hoşgörü öğretilerini benimsemiş kadim başkent Konya’ya yakışan bir eğitim kurumu olarak; geçmişte adı medreseler diyarı olarak anılan, eğitim şehri Konya’nın güçlü yarınlarda söz sahibi olacak bireyler yetiştirilmesi için yorulmaksızın çalışmaya, geleceğe nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Bizler, Osman Avcıoğlu Kurumları Ailesi markası altında, başta manevi değerlerine sahip çıkan, erdemli, ahlaklı ve bilimin ışığında çağı yakalayan bireyleri topluma kazandırmanın haklı gururunu yaşama ve yaşatma gayesini yıllar sonrasında da büyük bir aşk ve tutkuyla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

4-875.jpg

'OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ'

Okul öncesi eğitimin önemini vurgulayan Osman Avcıoğlu, "Biz millet olarak kadim kültürlerin, köklü medeniyetlerin mirasçılarıyız.Bu köklü mirası koruyan,çağların ötesine ulaşmasını sağlayan en büyük taşıyıcı unsur eğitimdir. Bu bilinç ve anlayışla eğitimi, özellikle de okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Okul öncesi eğitim, doğru iliklenmeye başlayan düğmeler gibidir: doğru başlangıç, başarılı ve istikrarlı sonuçları beraberinde getirir. Bizler dünyayı değiştirecek en yegâne şeyin; eğitimin ışığıylaaydınlanan vicdanlı yüreklerin yani “eğitimli-iyi insanlar” olduğuna inanıyoruz" dedi.

1-20220216021615.jpg

'EĞİTİM FELSEFEMİZDE BİREYİ ESAS ALIYORUZ'

Osman Avcıoğlu, "Ezberlenmiş ve konvansiyonel eğitim yöntemlerinin aksine yenilikçi, bireyi esas alan, iletişim odaklı, sevgi temelli anlayışla hareket ediyoruz. Bizce her birey özeldir, özel yeteneklerle donanmıştır. Bu özel meziyetleri, geleneksel ve kitlesel yöntemlerle ortaya çıkarmamız mümkün değildir. Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları ailesi olarak her yaş grubuna uygun farklı ders programı ve içerikleri ile çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesini, uygulayarak ve keşfederek günlerini kaliteli geçirmesini amaçlıyoruz. Kurumumuz, Milli Eğitim Müfredatının dışında branş eğitimi olarak İngilizce, Jimnastik, Değerler Eğitimi, Halk Oyunları, Drama, Müzik, Proje tabanlı eğitim, Yaratıcı düşünme ve problem çözme çalışmaları ile çocuklarımızı bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

5-491.jpg

'YEREL DÜŞÜNÜP, GLOBAL HAREKET EDİYORUZ'

Okul öncesi eğitimde dünyanın kabul ettiği yöntemleri kurumlarında uyguladıklarını ve yerel düşünüp, global hareket ettiklerini dile getiren Osman Avcıoğlu, "Bu yöntemlerden en önemlileri, çocuğun okula karşı pozitif bir tutum takınması, öğrenme sevgisi ve disiplini göstermesi, motivasyonu, bağımsız olarak hareket edebilmesi, tekrardan ve çalışmaktan keyif alması, kendine güveninin artması, kalıcı merakının beslenmesi, iç güven ve düzen duygusunun geliştirmesi gibi amaçları olan M. Montessori'nin Eğitim Yaklaşımı, çocuğun istenilen yeteneklerini geliştirebileceği, özenle düzenlenmiş bir ortam ile önceden planlanmış grup çalışmaları ve çeşitli atölyelerle, çevreyle ilgili yeni etkileşimler kurmasını amaçlayan ReggioEmilio'nun Eğitim Metodu, insan beyninin farklı bölümlerden oluştuğu ve her bir bölümün özel işlevlere sahip olduğunu öneren, zekâ diye adlandırdığı 7 farklı beceriyi, öğrenme, problem çözme ve iyi niteliklere sahip insan olma için etkili birer araç olarak tanımlayan GARDNER'ın Çoklu Zekâ Kuramı, Çocukların çok yönlü gelişimine bir başka deyişle sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimine önem veren High Scope Eğitim Sistemi sayılabilir" dedi.

6-325.jpg

BİLİM TEMELLİ, BİREY ODAKLI EĞİTİM

Osman Avcıoğlu, "Bahsetmiş olduğumuz bu yöntemler, alanında uzman, tecrübeli eğitimci, pedagog psikoloğumuz tarafından incelenerek değerlendirilmiş, kültürümüze ve eğitim anlayışımıza uygunluğu denetlenmiş; bilim temelli, birey odaklı eğitim felsefeleri olarak Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları’nda uygulamaya koyulmuştur. Her ne kadar uygunluğu kontrol edilmiş, başarısı ispatlanmış birçok eğitim metodu bulunsa da, bu metotları en mükemmel şekilde uygulayan öğretmen kadromuzdur. 15 yılı aşkın zamandır faaliyet gösterdiğimiz eğitim sektöründe; alanında en yetkin, nitelikli, çocuğun ruhundan anlayan, iletişim kurabilen, güler yüzlü, merhametli öğretmenleri kurumumuzda bulundurmaya, güçlü bir ekip oluşturmaya büyük bir özen gösteriyoruz" diye konuştu.

7-271.jpg

'İNSANİ DEĞERLERE ÖNEM VERİYORUZ'

Kurumlarını diğer eğitim kurumlarından ayıran özelliklerden bahseden Osman Avcıoğlu, Dürüstlük ve şeffaflık ilkemizde, İyi insan yetiştirme misyonuyla çıktığımız bu yolculuğun en temelinde “insan” vardır. Kurduğumuz tüm ilişkilerde insani değerlere önem veriyor; açık, şeffaf, dürüst olmayı, verdiğimiz tüm sözlerin arkasında durmayı tüm her şeyin üzerinde tutuyoruz. Eğitim binamız; Çocukları temel alan, ferah, özgün ve dikkat çekici çehresi ile Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları’nın şehre açılan yüzü konumundadır. Çocuklarımızın ruhuna hitap eden bir yaklaşımla, iç mimarlarımız ve inşaat mühendislerimizin mahir ellerinde fonksiyonel, ferah ve sıcak bir eğitim yuvasına dönüştürüldü" ifadelerini kullandı.

8-217.jpg

YÜKSEK DONANIMLI EĞİTİM BİNASI

Eğitim binaları hakkında da detaylı bilgiler veren Osman Avcıoğlu, "1000 metrekare alana kurulan binamız, kreş ve anaokulu kullanımına uygun olarak tasarlanmış, deprem yönetmeliğindeki şartlara göre hazırlanmış ve raporu alınmıştır. Binamızda Konya’da ilk ve tek olan yangın tertibatı; 12 tonluk su deposu, her katında standartlara uygun yangın çıkışı mevcut olup yangın merdivenlerine açılmaktadır. Her katta yangın hortumları ve tüpleri mevcuttur. Yerden ısıtmalı olan ve bütün sınıfların güneş ışığı alma özelliğine sahip olan kurumumuzda 18 sınıf, 1 mutfak, 1 yemekhane, 1 çok amaçlı salon, 1 profesyonel sahne, 2 uyku salonu, 1 amfi sinema salonu, içeride ve dışarıda olmak üzere hayvanat bahçemiz bulunmaktadır. Kreş bahçemiz; çocuklarımızın güvenle ve eğlenerek oynayacakları oyun parkıyla donatılmıştır.  Bahçemizde bulunan hayvanat bahçemizde yaşayan sevimli hayvanlarımızla iç içe olmanın heyecanını yaşamaktadırlar. Bina – bahçe düzenlemesi, fiziksel koşullar ve materyaller çocuk yaş gruplarına göre seçilmiş ve dizayn edilmiştir" dedi.

9-364.jpg

'SAĞLIKLI BESLENME, SAĞLIKLI YAŞAMIN BAŞLANGICIDIR'

Yemekhaneleri hakkında da bilgiler veren Osman Avcıoğlu,"Çocuklarımız düzenli ve sağlıklı besinler tüketebilmesi, zihinsel ve fiziksel gelişimini sağlayabilmesi adına yemekhane birimine gerekli özeni gösteriyoruz. Aylık yemek listelerimiz uzman diyetisyenlerce hazırlanmakta, okul yönetimi tarafından dikkatle incelenmektedir. Ayrıca mutfak hijyeni ve mutfak personelimizin sağlık durumlarını düzenli olarak takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

10-091.jpg

'ÇOCUKLARIMIZ BİZE EMANET'

Okullarında yüksek güvenlik sistemleri kullandıklarının altını çizen Osman Avcıoğlu, Minik yavrularımızın her birini bir emanet olarak görüyor, bu emanete gözümüz gibi bakıyoruz. Çocuklarımız okulda bulundukları süre içinde öğretmenlerimizin gözetimindedir. Hiçbir öğrencimiz veli dışında veya veli izni olmadan başka birine teslim edilemez. Okul binamızın, deprem, fırtına, kar gibi doğal afetlere karşı dayanıklılığı ilgili kurumlarca tespit edilmiş ve gerekli raporlar almıştır" dedi.

11-119.jpg

'GÜVENLE, GELECEĞE YOLCULUK'

Son olarak servis sistemlerinden bahseden Osman Avcıoğlu, "Bize emanet edilen yavrularımızı güvenle evinden okula, okuldan evine ulaştırabilmek için özel ihtimam gösteriyoruz. Bu kapsamda her servis aracında çocuklarımıza eşlik eden asistan öğretmenlerimiz, servis hostesliği yapmaktadır. Öğrencilerimiz evlerinden alınıp yine evlerine kadar bırakılmakta, koltuk sayısı kadar öğrenciyi taşımaktadır. Hem trafiğin hem de yavrularımızın güvenliğini sağlamak adına emniyet kemerlerini koşulsuz takıyor, servis şoförlerimizi trafik mevzuatında yer alan hız limitleri ve trafik kurallarına uyan kişilerden tercih ediyoruz.  Trafikte tedbir ve güvenliği sağlayan ilk yardım seti, yangın söndürücü ve deprem çantaları bulunmakla beraber, aracın periyodik bakımları düzenli yapılmakta; kapı, lastik ve diğer unsurların ideal durumda olmasına dikkat edilmektedir. Ayrıca, her sürücüde telefon bulunması zorunlu olup, ailenin izni ve idarecinin onayı olmadan öğrencilerin güzergâh dışı bir noktaya bırakılmasına müsaade edilmemektedir" diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

12-082.jpg

13-049.jpg

14-043.jpg

15-038.jpg

16-022.jpg

17-015.jpg

18-015.jpg

19-011.jpg

20-fotograf.jpg

22-021.jpg

23-009.jpg

24-004.jpg

25-003.jpg

26-002.jpg

27-004.jpg

28-002.jpg

29-001.jpg

30-002.jpg