'Binali Bey benim dava ve yol arkadaşımdır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ve NTV tarafından gerçekleştirilen 'Cumhurbaşkanı ile 3. yıl özel yayını'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım hakkında "birçok  önemli adımları hamdolsun beraber attık ve başarı grafiğinde bunların hepsini  beraber yazdık, şu anda da yine beraber yürüyoruz. Rabb'im bu birlikteliğimizi,  beraberliğimizi inşallah çok daha büyük hedeflere ulaşmak suretiyle daim kılsın  diye dua ediyorum." dedi.

"Başbakan Binali Yıldırım'a sizinle çalışma ilişkileri sık sık  soruluyor. O da genellikle aynı cevabı veriyor. Her konuda aynı mı düşünürsünüz?  Karara nasıl varırsınız?" sorusuna Erdoğan, "Farklı düşünmezseniz, orada zaten  bir yanlışlık var demektir. Zaman zaman o farklılıklar da olacak ki işin  güzelliği olsun. 'Müsademe-i efkardan barika-i hakikat doğar.' Fikirlerin  çarpışmasından hakikat güneşi doğar. Mesele ne? O istişareyi yapmaktır." yanıtını  verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğundan beri Yıldırım'ın  kendisinin mesai ve yol arkadaşı olduğunu belirten Erdoğan, Belediye  Başkanlığından önce de Yıldırım'la gönül ve yol arkadaşlığının olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı olduğu anda Yıldırım'ı yanına aldığını anlatan  Erdoğan, "Belediyeden bu yana da beraber aynı yolda yürüyoruz. Partimizi kurduk  beraberiz, hükümet olduk, Ulaştırma Bakanı olarak sürekli beraberiz, birçok  önemli adımları hamdolsun beraber attık ve başarı grafiğinde bunların hepsini  beraber yazdık, şu anda da yine beraber yürüyoruz. Rabb'im bu birlikteliğimizi,  beraberliğimizi inşallah çok daha büyük hedeflere ulaşmak suretiyle daim kılsın  diye dua ediyorum." dedi.

Bakmadan Geçme