Binali Yıldırım enflasyon için çok net konuştu: 2025'te tek haneli olacak

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, ülkede yüksek enflasyon sorununun olduğunu söyledi. Sabit gelirlilerin enflasyon sorununun en büyük mağduru olduğunu da belirten Yıldırım, "Önümüzdeki senenin ortalarında enflasyonda gözle görülür bir gerilemeye şahit olacağız ve 2025, inşallah enflasyonun tek haneli olacağı yıllar olacak' iddiasında bulundu.
Binali Yıldırım enflasyon için çok net konuştu: 2025'te tek haneli olacak

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Antalya'nın Aksu ilçesinde "Şehir Buluşmaları 2023" programı kapsamında tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Enflasyona yönelik dikkat çekici açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Yüksek enflasyon var. Bunun da en büyük mağduru sabit gelirli insanlardır. Tarımda, sanayide, hizmet sektöründe üretenler mutlaka karşılığını alıyor. Bunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'ENFLASYON TEK HANELİ OLACAK'

Sabit gelirlinin yükünü hafifletmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Yıldırım, "Enflasyonla mücadele birinci konu olarak gündeme oturdu. Önümüzdeki senenin ortalarında enflasyonda gözle görülür bir gerilemeye şahit olacağız ve 2025, inşallah enflasyonun tek haneli olacağı yıllar olacak" diye konuştu.

'YOLUMUZA KARARLILIKLA DEVAM EDİYORUZ'

Öngörülmedik bir gelişme yaşanmadığı takdirde ekonomide hedeflediklerini gerçekleştireceklerini kaydeden Yıldırım şunları söyledi:

"Yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu seçim öncesi neler oldu neler? Okyanus ötesinden, Avrupası'ndan, PKK'sından, FETÖ'sünden içeride 6-7'li masadan, herkes bir oldu. 'Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar cumhurbaşkanı yapmayacağız' dediler. Sonuç; hüsran, kimin için, onlar için.

Çünkü millet söylenene değil; yapılana bakar. Nasıl 21 yıldır vesayet odaklarıyla, darbe heveslileriyle, toplumsal olayları kışkırtanlarla, dışarıdaki ve içerideki terör örgütleriyle iş birliği yapanlarla mücadele ettiysek; bugün de bunun karşılığını millet görmüştür. Millet, güven ve istikrardan yana karar vermiştir. Bu karar artık Türkiye'nin önünü açmıştır."

Etiketler :