BinBin şehir festivali yoğun ilgi gördü

Konya Haberi... Şehir içi ulaşımın ayrılmaz parçası olan BinBin, 18 Ağustos’ta Konya’da kullanıcılar için güvenli sürüş ile eğlenceyi bir araya getirerek Şefik Can Parkı’nda festival düzenledi. Ücretsiz sürüş hizmetinin verildiği festival vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
BinBin şehir festivali yoğun ilgi gördü

BinBin geçtiğimiz günlerde Şefik Can Parkı’nda festival düzenledi. Ücretsiz sürüş deneyiminin yaşatıldığı festivalde vatandaşlar eğlenceli dakikalar geçirdi. Konyalılar aynı zamanda festival havasında geçen etkinliklerde sürpriz hediyelerle keyifli bir günün tadını çıkardı. Etkinlik kapsamında ücretsiz sürüş deneyiminin yanı sıra müzik yayını ve çeşitli ikramlar da oldu.

binbin-sehir-festivali-yogun-ilgi-gordu-1.jpg

‘OLDUKÇA KIYMETLİ BİR ADIM’

Kısa mesafeli yolculuklarda çevreci ve pratik bir ulaşım alternatifi sunan BinBin, hizmet verdiği bölgelerde kurduğu ‘BinZone’ adı verilen deneyim alanındaki etkinliklerine Konya’da devam etti. BinBin, hediye çarkıyla pek çok farklı hediye ve cüzdan bakiyelerini de Konyalı vatandaşlarla paylaştı. BinBin Kurumsal İletişim Müdürü İrem Aksoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hazırladığı elektrikli scooter yönetmeliğinin, sektörün regüle edilmesi adına oldukça kıymetli bir adım olduğunu söyledi. İrem Aksoy, şimdiye kadar İzmir, Antalya, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Eskişehir ve Konya illerinde BinZone etkinliği kapsamında vatandaşları güvenli sürüş konusunda bilgilendirdiklerinin altını çizdi.

binbin-sehir-festivali-yogun-ilgi-gordu-2.jpg

SCOOTER’LARIN GÜVENLİ KULLANIMIYLA İLGİLİ FARKINDALIK OLUŞTURUYORLAR!

Scooter’ların güvenli sürüş teknikleriyle ilgili vatandaşlarda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendiklerini vurgulayan İrem Aksoy, “Büyüyen şehirlerin ihtiyacı, çevreye duyarlı çözümler her kesimden şehir insanın odağında yer alıyor. Biz de Türkiye’de ve yurtdışında hizmet sunan bir şirket olarak, herkesin çok yeni tanıştığı bir deneyim olan e-scooter’ların güvenli kullanımıyla ilgili farkındalık yaratmayı çok önemsiyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle, hizmet sunduğumuz şehirlerde ‘BinZone’ deneyim alanları kuruyoruz. 6 Ağustos’ta başladığımız etkinliklerimizde, hem güvenli sürüş deneyimi yaşatmayı hem de çeşitli sürpriz hediyelerle yazın tadını çıkarmalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. BinBin olarak kullanıcıları yayaya saygı, trafik kurallarına uyma ve güvenlik tedbirleri gibi konularda duyarlı olmaya teşvik etmeye devam edeceğiz” dedi.

binbin-sehir-festivali-yogun-ilgi-gordu-3.jpg

SCOOTER KULLANIRKEN DİKKAT!

İrem Aksoy konu ile ilgili yönetmelikte bulunan bilgileri şöyle aktardı: “Yollarda kullanılabilecek elektrikli scooterlar en fazla saatte 25 kilometre hızla gidebiliyor. Bizim scooterlar da maksimum bu hızda gidiyor. Kullanım için yaş sınırı 15’dir. Yaya yollarında kullanılması yasak. Bisiklet yolu veya şeridinin olduğu yerlerde de taşıt yolundan gitmesi yasak. Azami hız sınırı 50 kilometre ve üzeri olan karayollarında kullanılamıyor. Scooter sürücülerinin araçlarını bir şeritte yan yana sürerek şeridi işgal etmesi de, başka araçlara tutunup kullanarak sürmeleri de yasak. Sürücülerin manevra için işaret verme anları dışında aracı sürekli olarak iki elleriyle kontrol etmesi gerekiyor. Araçların park edilirken özel mülkiyetin ihlal edilmesi, kamu nizamının bozulması, yayaların veya engellilerin hareketlerini engelleyecek şekilde park edilmesi yasak. Bizlerin, bu şekilde park edilen araçları iki saat içinde kaldırmaları gerekiyor. Bu konuda çok hassasız. Scooterlara birden fazla kişinin binmesi yasak. Sırtta taşınan eşyalar dışında yük de taşınamıyor.”

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

binbin-sehir-festivali-yogun-ilgi-gordu-4.jpg

binbin-sehir-festivali-yogun-ilgi-gordu-5.jpg

binbin-sehir-festivali-yogun-ilgi-gordu-6.jpg

binbin-sehir-festivali-yogun-ilgi-gordu-7.jpg

binbin-sehir-festivali-yogun-ilgi-gordu-8.jpg

 Muhabir