Binlerce çeşit ürünün adresi: Hasan Yılmaz Hırdavat

Konya’da 2022’nin sonunda hizmete giren Hasan Yılmaz Hırdavat, binlerce ürün çeşidiyle beklentilere cevap veriyor. Hırdavat konusunda yıllardır edindikleri tecrübelerle kendi firmalarını kurduklarını belirten İşletme Sahibi Hasan Yılmaz, “Hırdavatta 12 yıllık tecrübemizle kurduğumuz firmamızda müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.
Binlerce çeşit ürünün adresi: Hasan Yılmaz Hırdavat

Meslek hayatına lise döneminde başladığını dile getiren Hasan Yılmaz Hırdavat İşletme Sahibi Hasan Yılmaz, “1988 Konya doğumluyum. Ticaret lisesi mezunuyum. Üniversiteye açıköğretimden devam ediyorum. 2002 yılında staj zamanında Konya Minibüsçüler Odası’nda ilk meslek hayatıma muhasebe bölümünde başladım. Orada bize işi, hayatı öğreten Mali Müşavir Harun Gül şu anda Esnaf Odaları Genel Sekreteri olarak görev yapıyor. Lise bitene kadar orada çalıştım. Daha sonra bir muhasebe bürosunda işimi pekiştirmek için bir süre çalıştım. Öğrenme konusunda tecrübeli kişilerin yanında dururken çok şey öğrendim. Harun ağabey 2002 yılında internet bankacılığından ödeme yapıyordu. Onu izledim ve o zamanlarda bile ne kadar araştırmacı, yenilikçi olduğunu fark ettim. Sonra kendim muhasebenin başına geçtiğimde o günler gözümün önüne geldi. İyi ki onu iyi bir şekilde gözlemlemişim diyorum. Kendisinden Allah razı olsun. Sadece mesleği değil bize hayatı öğretti” ifadelerini kullandı.

1-hasan-yilmaz.jpg

‘YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEYİ SEVİYORUM’

Sürekli merak eden birisi olduğunu ve yeni şeyler öğrenmeyi sevdiğini vurgulayan Hasan Yılmaz, “2009 yılında askerlik yaptım. Daha sonra da evlendim. 2 oğlum dünyaya geldi. Askerden döndüğümde stajyer modundan çıktım. Artık bir muhasebeye bakabilir pozisyona geldim. Bir şirkette muhasebe departmanında göreve başladım. Piyasaya yeni çıkmıştım. Yeni evliydim ve akşam geç saatlere kadar çalışıyordum. Daha kurumsal bir firma bulmam gerektiğini düşündüm. Orada bir yıl kadar çalıştıktan sonra İhsan Koçak firmasına başvurdum. 2011 yılında muhasebe departmanında satış bölümünde çalışmaya başladım. Orada hırdavat konusunda da kendimi sürekli geliştirdim. Öğrenen bir insanım. Sürekli meram ederim. Bu da yeni şeyler öğrenmemi sağlar. 12 yıl boyunca bu sürekli böyle devam etti. Yeri geliyor patrondan daha çok telefonumuz çalıyordu. Müşterilerle sürekli görüşüyorduk. Hırdavat konusunda her alana hakim olduk” diye konuştu.

1-manset.jpg

‘KAZANMAK İÇİN ÇALIŞMAK GEREKİYOR’

Kazanmak için çalışmak ve kendini geliştirmek gerektiğini dile getiren Hasan Yılmaz, “Müşteri portföyümüz orada edindiğimiz tecrübelerle oluştu. Maddi gücü de zamanla yakalayınca artık kendi yerimizi açmamızın zamanı geldiğini fark ettik. Sabit durmayı seven birisi değilim. Orada çalıştığım dönemde de al sat işleri yapıyordum. Resmi vekaletimi bir arkadaşıma veriyordum benim adıma dışarıda ticaret yapıyordu. Aynı zamanda internette de sürekli araştırıyor, alıyor satıyordum. Ayrıca eğitimlere katılıyordum. E-ticaret, ilk yardım eğitimlerine katıldım. Bir çok noktada donanımlı hale geldik. Şu anda gençler maalesef kazanmadan yemeye çalışıyor. Önce kazanacağız sonra yiyeceğiz. Kazanmak için de çalışmak ve kendini geliştirmek gerekiyor” dedi.

3.jpg

‘TÜM HIRDAVAT ÜRÜNLERİ BÜNYEMİZDE MEVCUT’

İnce ve kaba olmak üzere tüm hırdavat ürünlerinin bünyelerinde mevcut olduğunu belirten Hasan Yılmaz, “2022’nin sonunda Atiker 1’de Hasan Yılmaz Hırdavat isminde kendi iş yerimizi açtık. Hırdavat konusunda ince ve kaba olmak üzere iki çeşit hırdavat vardır. Kaba hırdavat; tornavita, pense vb. bildiğimiz ürünlerdir. İnce kısım; teknik kısımdır. Kılavuz, matkap ucu, CNC ve tornalarda kullanılan malzemelerdir. Hassas ürünlerdir. İncelik ve bilgi ister. Metal üzerine parça işleyeceğinizde buna bir kılavuz gerekir. Bu kılavuzu çekmek için matkapla delmek gerekir. O kılavuzu hangi matkapla deleceğini bu işi bilen bilir. Yoksa matkap ucunu herkes satar. Bu doğrultuda bünyemizde hem ince hem de kaba hırdavat ürünleri ve bu ürünlere dair bilgimiz mevcut. Gönül rahatlığıyla ihtiyaçlarınızı firmamızdan karşılayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

2.jpg

KAMP MALZEMELERİNDE DE ÇEŞİTLER MEVCUT

Gezmeyi sevdiği için kampa ilgisi olduğunu ve bünyelerinde kamp malzemeleri satışının da bulunduğunu vurgulayan Hasan Yılmaz, “Gezmeyi çok seviyorum. Nereye gideceksem de ailemle giderim. Karadeniz’i, Ege’yi, Akdeniz’i gezdik. Yalnızca Doğu kısmı kaldı. Geziye giderken aracımızın arkası dolu olur. İki günlük gittiğimizde bile dört valizle gideriz. Ocak, pürmüz, tüp, çaydanlık vs. bunlar mutlaka aracımızda bulunur. Eksik hiçbir şey olmaz. Gezmeye ve kampa düşkünlüğüm uzun zamandır bulunuyor. Bu doğrultuda hobimden dolayı işletmemde kamp malzemeleri satışına da başladım. Ocaklar, pürmüzler, tüpler, termoslar, kamp sandalyeleri, kürekler, ışıklar, ledler vs. bulunuyor. Yine istenildiğinde de her türlü kamp malzemelerini temin edebiliriz. İlerleyen günlerde daha fazla kamp malzemeleriyle hizmette olacağız” dedi.

5.jpg

‘YENİ YILDAN BEKLENTİMİZ BÜYÜK’

2023’ten beklentilerinin büyük olduğunu dile getiren Hasan Yılmaz, “Sektörde 12 yıllık geçmişimiz olduğu için portföyümüz ciddi manada oluştu. Bizi seven, yanımızda olan insanlar birikti. Kendimiz gibi gördüğümüz insanlar bizim yanımızda yer aldı. Onlar da kendi yerimizde bizimle birlikte oldular. Güzel bir başlangıç yaptık. Beklediğimizin üzerinde teveccüh oluştu. Hiç ummadığımız müşteriler geldi. İş yerimizi köşe başına açtık. İki cepheden de görünüyor. Bunun da faydasını görmüş olduk. Yeni dönemle ilgili hedefimiz; 2023’ü çok güzel görüyoruz. Çünkü memleketimizde seçim havası bir yıl önce başlar. Seçim sabahı sandığa giderken değişir. Esnaflığın vermiş olduğu zorluklar var. Fiyatlarda sürekli sirkülasyon var. Fakat ülkemizde yapılacak bir hükümet değişikliği 5 yılımıza mal olur. Değişim kimseye yaramayacak. Kurulu bir düzen var ve bu düzeni bozmak kimsenin işine yaramaz. Kriz her ülkede var. Düne kadar bize övülen Almanya bizden jeneratör istiyor. Piyasada sıkıntı var. Ülkemize güveniyoruz, bu zorlu günleri aşacağımıza inanıyoruz. Bu sebeple biz yeni yılın hayırlar getireceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

4.jpg

‘KENDİMİZİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Kendilerini geliştirmeye devam edeceklerini söyleyen Hasan Yılmaz, “Hasan Yılmaz Hırdavat olarak kendimizi sürekli geliştirmeye, yenilemeye devam edeceğiz. Sağlam adımlarla ilerlemek istiyoruz. Borçtan korkarız. Bu sebeple emin adımlarla bildiğimiz kişilerle çalışmayı tercih ediyoruz. Öz sermayeyle çalışıyoruz. Her malı satmak marifet değildir. Bildiğimiz ürünleri satmaya çalışıyoruz. Lamba, cıvata soranlar oluyor. Bunlar bizim işimiz değil. İşimiz olan ürünleri satıyoruz. Bünyemizde binlerce çeşit ürün var. Bu işin içinde yoğurulduk. İşimizde de gelişmek, ilerlemek istiyoruz. Gün geçtikçe büyüyeceğimize, hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Etiketler :