Servet R. Çolak

Servet R. Çolak

Bir alkış da Konyalı işadamlarına…

Bir alkış da Konyalı işadamlarına…

Türkiye’nin en yardımsever şehirlerinden birisi de şüphesiz Konya. Burada STK’ların dünyanın dört bir yanına yardım ulaştırmasının yanında birçok kişi, ‘Veren elin alan eli görmemesi’ düsturunda bireysel yardımlarını da büyük özveriyle yapıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, bu düsturda çok önemli bir yer kaplıyor. Bu noktada; TDV Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İl Müftüsü Ali Öge ile yönetiminin özverisini belirtmemiz lazım.

Türkiye Diyanet Vakfı, geçtiğimiz günlerde düzenlediği 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı yılsonu buluşmasında, TDV’ye bağış yapan işadamlarına bu sebeple teşekkürlerini sundu.

İlahiyat Akademi Yıl Sonu Buluşma programında konuşan TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık, “Konya’nın yeri TDV açısından çok önemlidir. Konya iyi ki var diyoruz” dedi.

Başkan Açık, bunu söylerken ben de oradaydım ve bu cümlesini içinden gelerek 2 kez tekrarladı.

Gerçekten de Konya, ülkesine, milletine faydalı olacak gençleri asla görmemezlikten gelmiyor. Yardıma muhtaçların yanında gelecek için de Konyalılar büyük destek sağlıyor. Bunu tarih boyunca hep gördük. Lakin geldiğimiz süreçte bu yardım ve destekler ekonomik zorluklara rağmen büyüyerek ilerliyor.

Konyalı bunu gönlünden yapıyor ve asla da karşılık istemiyor. Tek istediği yetişen gençliğin ülkesine, milletine faydası olması…

Konyalı aynı zamanda ‘bireysellik ve hep bana’ felsefesini yerle yeksan ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gördüğü en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Türkiye’deki birçok yardımsever, STK’lara ve cemaatlere yardımları bıçak gibi kesmişti.

İlk zamanlar bu manzara Konya’da da oldu fakat çok kısa sürdü. Herkes gibi Konyalılar da yardımlar konusunda nereye yapacağı konusunda yaş tahtaya basmak istemedi. Lakin Türkiye Diyanet Vakfı ve sağlam yardım kuruluşlarına destekler eskiden olduğu gibi gelmeye devam etti. Bundan sonra da İnşallah artacaktır.

Çünkü Konya, asla kimsenin mahzun kalmasını istemez.

‘Konya zengin memlekettir’ derler. Bu cümleyi Konyalı olmayanlardan duyarsınız. Konya, topraktan aldığı bereketi her zaman paylaşır. Bunda da ‘memleketlim’ olsun demez. Türkiye’de, dünyada nerede bir mazlum varsa sahip çıkar.

Türkiye Diyanet Vakfı’da Konya’nın bu zenginliğini ve cömertliğini biliyor. TDV’de ilme yapılan yardımın büyük kısmı Konyalılardan geliyor. Samimi ve yürekten olan Konyalı işadamlarına da TDV de çok teşekkür ediyor.

Aslında Konya, sadece yardımseverleriyle değil, belediyesi, kurumlarıyla da mazlumun yanında olduğunu hep gösteriyor. Bu konuda da Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlar için yaptığı onlarca proje var. Bunu göstere göstere da asla yapmıyorlar. Gazeteciler olarak da biz bu yardımları insanlara pek duyurmak istemiyoruz. Veren el, alan eli hiç görmemesi kuralını asla bozmadan sessiz desteklerimizi de sürdürüyoruz.

Son olarak ‘Güle oynaya camiye gel’ projesini eleştiren bir gazeteye de Başkan Altay, tokat gibi cevap vermişti. Konya ile uğraşan bir grup var ve bu grup her zaman iyi olanı kötü gösteriyor. Aslında her zaman da ağızlarının payını alıyorlar ama nedense arsızlıklarından mıdır? Hiç uslanmıyorlar.

Konya’nın ilme; yaptığı yatırımları, yardımları neden görmezler mesela…

Tabi ki burada niyet arınır.

‘Meyve veren ağaç taşlanır’ misali Konya’ya bu saldırılarını sürdürecek, Konyalı da bunlara hiç aldırış etmeden doğrularını en güzel şekilde yapacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Servet R. Çolak Arşivi
SON YAZILAR