Bir ay boyunca içilen limonlu ılık su bakın ne işe yarıyor?

Araştırmalar, limonun en güçlü antioksidan ve çözücüleri içerdiğini, her gün içtiğimiz suya ve günde en az 1 litreye eklenmesi durumunda insan sağlığına inanılmaz faydalar sağladığını göstermiştir. Özellikle bağırsak sorunlarına faydalıdır ve yağ yakımını hızlandırır. Peki limonlu suyun faydaları nelerdir? Bir ay boyunca limonlu ılık su içmenin faydalarını görün?
Bir ay boyunca içilen limonlu ılık su bakın ne işe yarıyor?

Yıl boyunca düzenli olarak limonlu su içmenin faydaları uzmanları bile şaşırtıyor. Limon bir C vitamini kaynağıdır ve tadı bazen ekşi, bazen de acıdır. Yüksek tansiyona, ateşe, kabızlığa, diş sorunlarına, fazla kilolara ve üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Limon ağaçları yıl boyunca tüketilir, yılda iki kez meyve verir, kışın yapraklarını dökmez. C vitamininin yanı sıra potasyum, folat, bakır, magnezyum ve lif içerir. Bu özelliklerinden dolayı uzmanlar limonları araştırmışlardır. Bir çalışma, limon suyunun yalnızca kilo kaybını hızlandırmakla kalmayıp aynı zamanda çeşitli rahatsızlıkları da tedavi ettiğini gösteriyor. Vücudumuzun bağışıklık ve sindirim sistemlerinden kaynaklanan genel hastalıkların komplikasyonlarını azalttığı gözlemlenmiştir. Limonun ilk olarak Güney Asya'da ortaya çıktığı ve 12. yüzyılda Arap ülkelerine seyahat eden insanlar tarafından topraklarımıza getirildiği sanılıyor. Limonlar limon olarak kabul edilir ve alternatif tıpta, özellikle sindirim bozukluklarında kullanılır.

Bir ay boyunca limonlu ılık su içmenin etkileri nelerdir?

Bazı yiyecek ve içecek atıklarıyla birlikte bağırsaklarda birikerek vücudun direncini etkilediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bunlardan biri kolon hastalığıdır. Bu hastalıkların en ilerlemiş hali kolon kanseridir. Yani her zaman iki bardak ılık suya limon sıkıp kahvaltıdan önce tüketirseniz. Gün boyu yediğiniz yiyeceklerdeki zararlı hücreleri veya bakterileri idrarınız veya dışkınız yoluyla yok edebilirsiniz.

Gözleri katarakt ve makula dejenerasyonundan koruyan koruyucu bir film oluşturan A ve C vitaminlerini içerir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde göz iltihaplarının birikmesini önler.

Güçlü antioksidanlar sadece göz sağlığına değil cilt sağlığına da olumlu etki yapar. Cilt deformasyonunu önleyerek kırışıklıkları ve yaşlanmayı önler.



Karaciğer hasar gördüğünde vücuttaki tüm toksinler birikerek dışarı atılır ki bu da çok tehlikeli bir durumdur. Bu nedenle karaciğerdeki fazla toksinlerin ek takviyelerle uzaklaştırılması gerekir. Enzim faktörlerini arttırmada en etkili besin limondur. Limon fazla miktarda solvent içerdiğinden su ile karıştırıldığında daha etkili olur.

Kış aylarında zayıflamış bir bağışıklık sistemi ve artan viral enfeksiyon oranları üst solunum yolu hastalıklarına yol açabilir. Limon suyu, ciddi olmasa bile insanların günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkileyebilen bu hastalıklara karşı direnci artırabilir.

Asidik özelliğinden dolayı ağız ve dişler arasında birikmiş enfeksiyonun temizlenmesinde de etkilidir. Özellikle yatmadan önce 120 saniye boyunca bir bardak limon suyuyla gargara yapmak tükürüğün asitliğini arttırarak ağız kokusunu önleyebilir ve gece boyunca ağız enfeksiyonlarını önleyebilir.

Antioksidan özelliğinden dolayı vücutta birikmiş ödem ve yağları kısa sürede ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Boğazı, yemek borusunu ve mideyi temizler. Yemek borusu kanseri ve mide reflü gibi hastalıkları önler.

Kimler limonlu su içmemelidir?

Yüksek tansiyonu olan kişilerin tüketmeden önce bir uzmana danışması gerekmektedir. Hamile kadınlar ve emziren anneler içmemelidir. Bazı ilaçların yan etkilerini tetikleyebildiği için ilacı aldıktan en az 2 saat sonra tüketilmelidir. Açık tenli kişilerin yüz maskelerinde limon kullanırken çok dikkatli olmaları gerekir.