Bir çocukla dünya değişebilir!

Selçuklu Kongre merkezinde Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi'nin düzenlediği Şivlilik Çocuk Programında çocuklar eğlenmeye ve aileler ise söyleşilerle güzel vakit geçirmeye devam ediyor.
Bir çocukla dünya değişebilir!

Şivlilik programının üçüncü gününde Dilek Cesur sabırlı aileler merhametli çocuklar yetiştirir adlı söyleşide konuştu.

Dilek Cesur, "Öncelikle bizi bu programda buluşturan görünen görünmeyen herkese çok teşekkür ederim. Şivliliği ben daha önce duymadım ama araştırdığımda çok mutlu oldum. Konya'daki çocuklar kadar şanslı değildi bizim çocukluğumuz. İnançlarımızın kültürümüzün çocuklara öğretilmesi için çocukların burada olması lazım. Çocuklara Allah'ın verdiği nimetleri anlatmamız gerek. Allah bizi çok seviyor diye anlatsaydık şuanki gençlerin daha bilinçli olmasını sağlayabilirdik. İnşallah sonraki şivliliklerde de hep birlikte oluruz." dedi

whatsapp-gorsel-2024-01-12-saat-15-55-35-75d66fe6.jpg

Cesur, "Çocuklar okulda sıkılabilir ben onlara şunları söylüyorum sen okula kendin için değil millet için topraklara faydan olması için gidiyorsun. Belki de bu dünyanın geleceğini çocuklarımız değiştirecek. Şuradan örnek verebiliriz Peygamber efendimiz de bir kişiydi, önderimiz Atatürk de bir kişiydi, Fatih Sultan Mehmet de bir kişiydi. Şuan bir kişi Filistinli çocukların katili. Yani o bir kişi her şeyi yapabilir. Hangi işi yaparsanız yapın işi iyi yapın ve öyle anılın.Yetiştirdiğimiz çocuklar bizim öğrettiğimiz değerlerle gelecekte birilerinin bir şeyleri olacak. Ben çocuğumun ne olması için yetiştiriyorum şuuruyla çocuk yetistirirsek daha iyi olacak. Hayat aceleye gelmez, çocukluk aceleye gelmez. Biz bakıyoruz ama görmüyoruz. Duyuyoruz ama dinlemiyorum. Biz bir şeyler yapıyoruz ama hiç birşeyin farkında olmadan öylece gidiyoruz. Aldığınız nefesin tadını çıkarın." İfadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2024-01-12-saat-15-55-34-77f876b2.jpg

Çocukların yaratıcılıklarına engel olmayın!

Cesur, "Çok acele ediyoruz ve çocuklarımızın yaratıcılıkarını da bitiriyoruz. Biz anne babalar çocuklarımıza gölge etmeseydik çocuklarımız dahi ve daha yaratıcıydı. Çocuklara tahammül edemiyoruz, çocuk inceleyecek. Çocuklarımızın yaratıcılıkarına biz engel oluyoruz. Çocuğu doğaya bırakmak gerekir. Çocuklar her şeyi öğrenir fakat hepsi farklı şekillerde öğrenir ve farklı şeylere merak duyar. Bir çocuk kendi yeteneklerini keşfedebildiyse üretir de gelişir de en iyi yerlerede gelir fakat akışına bırakmıyoruz. Çocuklarımıza onlar ne istiyor diye sormuyoruz, kendi isteklerimizi çocuklara dayatıyoruz. Çocuklarınızı kendi haline salın. Çocuklarınıza dikiş şikeyi öğretin, evi süpürmeyi öğretin. İleride sorumluluk sahibi olsunlar. Çocuklarınıza bir de şunu öğretin söylediği sözün karşıdaki kişinin kalbine sirayet edeceğini anlatın. Elimiz çiçeğe dokunursa çiçek çöpe dokunursa çöp kokar. Çocuklara sevgiyi nezaketi öğretmezsek birbirine kim nefret taşıyan insanlar olacaklar. Peygamberimiz ne diyor bir ayıbı gösterme gizle diyor. "diyerek bizim Peygamberimizin ümmeti, atalarımızın torunları böyle olmamalı diye vurguladı.

Etiketler :