‘Bir Kitap Bir Umut’ kitap bağış kampanyası başladı

Ülkemizde okuma kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile 24 Ekim 2019 tarihinde bir protokol imzaladı.
‘Bir Kitap Bir Umut’ kitap  bağış kampanyası başladı

Ülkemizde okuma kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Kültür ve Turizm  Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile 24 Ekim 2019 tarihinde bir protokol imzaladı.  İmzalanan protokol kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı halk kütüphaneleri aracılığıyla cezaevleri kütüphanelerine kitap ve eğitim desteği vermeye başladı. Tutuklu ve hükümlülere Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı halk kütüphanelerinde bulunan 20 milyon kitaba ulaşma imkânı sağlandı.

‘İL HALK KÜTÜPHANESİNE 28 HAZİRAN’DA KİTAP KUMBARALARI KONULACAK’

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, “İlimizde ‘Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanelerine Kitap Bağışında Bulunarak Bir İnsana Umut Olabilirsiniz’ sloganı ile ‘Bir Kitap Bir Umut’  isimli kitap bağış kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Kampanya kapsamında İl Halk Kütüphanesi’ne 28 Haziran pazartesi gününden itibaren vatandaşlarımızın bağış kitap bırakabileceği kitap kumbaraları konulacaktır. Toplanan bağış kitaplar yayın seçme komisyonlarımızın incelemesinden sonra belirli aralıklarla cezaevlerimize teslim edilecektir. Tüm Konyalıları kampanyamıza katılmaya davet ediyor; kampanyamıza destek olan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.