Bir yerli otomobil daha piyasaya sürülüyor

Bir yerli otomobil daha piyasaya sürülüyor. Bursalı mobilyacıların tasarladığı yerli otomobil Amperino'nun 2025 yılında piyasaya sürülmesi hedefleniyor. İşte Amperino'dan görüntüler...
Bir yerli otomobil daha piyasaya sürülüyor

Bir yerli otomobil daha piyasaya sürülüyor. Bursalı mobilyacıların tasarladığı yerli otomobil Amperino'nun 2025 yılında piyasaya sürülmesi hedefleniyor. İşte Amperino'dan görüntüler...

Bursa'daki birkaç mobilya şirketinin bir araya gelerek tasarladığı yeni bir mikro elektrikli araç Amperino, Citroen Ami'nin rakibi olarak düşünülüyor. Planlamaya göre 2025 yılında piyasaya sürülecek yeni yerli araç ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Gazeteci Emre Özpeynirci, yaklaşmakta olan Amperino'nun güncel görsellerini paylaştı. Aracın ön kısımda, geçmişte krom olan far çerçevesinin artık siyah ve plastik olduğunu görülüyor.

toggdan-sonra-yeni-heyecan-amperionun-goruntusu-ortaya-cikti-amperionun-ozellikleri-ne-zaman-satisa-cikacak-h117728-6c45e.webp

Paylaşılan son görsellerde Amperino'nun arka kısmı da dikkatleri çekiyor. Aracın iç kısmına yönelik en net görsel de paylaşılmış durumda. Paylaşılan görsele göre aracın ortasına yerleştirilecek direksiyonun arkasında nispeten büyük, tamamen dijital bir gösterge ekranı bulunacak. Bu ekranın boyutu ile ilgili herhangi bir açıklama yok.

togg2-15.jpg

SÜRÜCÜ ORTADA OTURACAK

Amperino üç koltuklu bir araç. Bunun önemli bir avantajı var. Tasarımcılar, sürücüyü aracın tam ortasına yerleştirdi. Arkada oturacak olan yolcular ise sol ve sağ köşeye yerleşecekler. Bu sayede Amperino, küçük iç hacmine rağmen diz mesafesi sorunu yaşatmayacak. Arkada oturan bir yolcu, istediği takdirde ayağını pedallara kadar uzatabilecek.

togg1-12.jpg

BAKANLIKTAN UCU AÇIK DESTEK

Amperino, şehir içi gibi kısa mesafelerde kullanılmak üzere geliştirilti. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen bu proje Saloni Mobilya, Erhun Metal, Yol Mobilya Orimak Makina ve İyon Mekatronik iş birliğinde üretilecek. Aracın üretimi için bakanlıktan 66 milyon liralık ucu açık teşvik alındı. Ayrıca, başlangıç olarak verilen bu miktarın 300 milyon TL’ye kadar çıkabileceği ifade ediliyor.

HEDEF CENEVRE OTYOMOBİL FUARI

Amperino'nun 2024 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenmesi planlanıyor. Ayrıca ilk aracın 2025 yılında yollarda olmasının amaçlandığı, 90 kilometre hıza ve 150 kilometre menzile sahip olacağı da geçmişte yapılan açıklamalar arasında bulunuyor.