Birçok ilde asker uğurlama törenleri yasaklandı

Koronavirüs salgınına davetiye çıkaran görüntülerle gündeme gelen asker uğurlama törenleri birçok ilde yasaklandı.
Birçok ilde asker uğurlama törenleri yasaklandı

Asker uğurlamalarının koronavirüse davetiye çıkaran skandal görüntülerinin ardından İstanbul'da yasaklanması diğer illerde de harekete geçilmesine neden oldu. Birçok şehirde asker uğurlama törenlerine yasak getirildi.

ASKER UĞURLAMALARI HANGİ İLLERDE YASAK

Ankara, İstanbul, Konya, Malatya, Mersin, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş, Ağrı, Ardahan ve Bursa'da asker uğurlama törenlerinin kısıtlandığı duyuruldu.

ASKER UĞURLAMA TÖRENİ KURALLARINA UYMAMA CEZASI NE KADAR?

Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması, özellikle sevk dönemlerinde denetim ve kontrollerin artırılması kararları alınmıştır.” Ancak hangi durumda hangi cezanın uygulanacağına dair açıklama yapılmadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GÖRÜNTÜLERE TEPKİ GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde asker uğurlama törenlerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

* Asker uğurlama törenleri ve taziyeler başta olmak üzere kimi toplu etkinliklerde istenmeyen görüntülere şahit olabiliyoruz.

* Böyle bir yaklaşım olmaz. Asker uğurlama derken, arkadaşınızı zehirliyorsunuz. Ve bu konularda valimize de söyledim. İstanbul'da kesinlikle bunlara müsaade etmeyeceksiniz.

* Böyle bir uğurlama olduğu anda toplayın götürün. Çünkü biz bu insanları kenarda, köşede yürürken, koşarken bulmadık.

* Bunlar bize rabbimizin emanetidir. Genç, virüse karşı bağışıklık anlamına gelmez. Üzüntülü olmak, ihmalkar davranmayı gerektirmez.

* Bizim inancımızda, tedbirsiz tevekkül olmaz. Rehavetin sonu ya hastalık ya da pişmanlıktır. Kontrollü bir şekilde hayatımızı normalleştirirken, tedbirleri elden bırakmayacağız.