Bisiklet şehri Konya’nın sektörde lider markası

Dünyanın hem bisiklet kullanımında hem de bisiklet yollarında önde gelen şehirlerinden olan Konya’nın sektörde lider markası Velesbit Bisiklet, kişiye uygun ürün tercihi sunuyor. Bisiklet tercihinde kişilerin kullanabileceği ürünü almalarını tavsiye eden Firma Sahiplerinden Fahrettin Dolmacı, “Bisiklet basit bir ürün değildir. Sürerken zevk almak gerekir. Herkes kendi yapısına uygun ve kullanabileceği bisikleti almalıdır” dedi.
Bisiklet şehri Konya’nın sektörde lider markası

Yaklaşık 10 önce hizmete açtıkları Velesbit Bisiklet mağazasıyla Konya’nın bisiklet sektöründe lider markası olduklarını ve Türkiye’de de bu alanda zirvede yer aldıklarını kaydeden Firma Sahiplerinden Fahrettin Dolmacı, “Firmamız 2012 yılında Havzan'daki mağazasında kuruldu. Daha sonra Kottim Sanayi Sitesi’ndeki mağazamızı açtık. Orada genel olarak online satışlarımız oluyor. Sektöre girdiğimiz dönemde Konya'da birçok kişi kısa sürede kapatacağımızı düşünüyordu ama şu anda Türkiye'de sektörümüzde ilk sıralarda yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.

1-20220125173941.jpg

‘BÜYÜK BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR’

Bisiklet kullanımında ve bisiklet yollarında dünyanın önde şehirlerinden olan Konya’da hizmet verdikleri için büyük bir sorumluluğu da üstlendiklerini dile getiren Fahrettin Dolmacı, “Konya, dünyada bisiklette lider şehirlerin başında geliyor. Bu da bizlere önemli bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. Öncelikle bu işi severek yapmak gerekir. Burada müşterilerimize müşteri gözüyle bakmayız. Onlara dostumuz, arkadaşımız gözüyle bakarız. Bisikletiyle ilgili ne gerekiyorsa yaparız ama sattık,  güle güle demeyiz. Öncelikle kişinin kendisine göre bisiklet öneririz” dedi.

1-fahrettin-dolmaci.jpg

‘KİŞİYE UYGUN BİSİKLET ÖNEMLİ’

Her kişinin kendi yapısına özgün bisikletler olduğunu söyleyen Fahrettin Dolmacı, “Burada gerekirse saatlerce istişare edip ona en uygun bisikleti tespit ederek tavsiye ederiz. O kişinin boyuna, vücut yapısına göre ürün veririz. Zaten memnun kaldıklarında da en büyük reklamımızı onlar yapmaktadır. Tavsiyeler üzerine yeni kişilerle tanışıyoruz. Bünyemizde ortalama 10 marka bulunmaktadır. Örneğin 29 jantlı bir dağ bisikletinde bir markada 10 model bulunmaktadır. Bir modelin de içinde ortalama 4 kadro yer almaktadır. Nasıl ayakkabının numarası varsa bisikletin de numarası vardır. Böylelikle çok çeşitte bisiklet bünyemizde vardır” ifadelerini kullandı.

2-dukkan.jpg

‘KULLANABİLECEĞİNİZ ÜRÜNÜ ALIN’

Fahrettin Dolmacı, “Bisiklet almak isteyen kişilere en önemli tavsiyemiz, kullanabileceği ürünü alsınlar. Öncelikle bisikleti yalnızca bisiklet olarak görmemeliler. Her bisiklet bisiklet değildir. Bu çorap gibi basit bir ürün değildir. Yüksek bir ücret verildiği için kullanabilecekleri bisikleti alsınlar. Sürerken zevk almak gerekir. Alınan bisikletlerin 12 ay boyunca garanti kapsamındaki bakımlarını ücretsiz yapıyoruz. Ayrıca garanti kapsamı olsun olmasın, tüm bisiklet bakımlarını da yine A'dan Z'ye üstlenmekteyiz” dedi.

2-20220125173941.jpg

‘KASK EN İYİSİNDEN ALINMALIDIR’

Bisiklette kaskın önemine dikkat çeken Fahrettin Dolmacı, “Bisikleti sürerken bilinçli kullanmak gerekir. Örneğin çoğu kişi bisiklet için kaska verilen parayı boşa gidiyormuş gibi görüyor. Aslında kesinlikle çok önemlidir. Bisikleti daha uygun fiyata alın ama kaskı en iyisinden alın. Çünkü Türkiye trafiğinde bisikletliye fazla saygı yok. Görünmez bir kazada bisikletli yere düştüğünde kafasını çarpma ihtimali çok yüksek. Kask yoksa ya da ucuz bir ürün kullanıyorsa durum kötü sonuçlar doğurabilir. Diğer tavsiyemiz ise kaliteli bisiklete binmek her zaman iyidir. Bütçesi yeterli değilse, biraz daha sabredip iyisini almak gerekir” diye konuştu.

3-20220125173941.jpg

ARABA GİBİ BAKIM ZAMANLARI VAR

Bisikletlerin de 6 ayda bir bakımları olduğunu dile getiren Fahrettin Dolmacı “Bisikletlerin araba gibi bakım zamanları vardır. 6 ayda bir vites, fren ayarlarının yapılması, göbek bakımlarının ve akort ayarlarının yapılması gerekir. En önemlisi de akort ayarıdır. Burası bozulduğunda bisiklet gitmez. Akortları güzel yapıldığında bisiklet kendiliğinden akar gider. Garanti kapsamında bakımları yapıldığında bir parçada arıza olduğunu görürsek hemen markayla irtibata geçip yenisini getirtmekteyiz. Fakat müşteri bakımını yaptırmaz da bu parçayı kırarsa yüksek maliyetlere yol açabilir” dedi.

4-870.jpg

SAĞLIK AÇISINDAN DA FAYDALI

Bisikletin sağlığa da birçok faydası olduğunu ve doktorlar tarafından tavsiye edildiğini belirten Fahrettin Dolmacı, “Bisiklet en güzel kilo verme araçlarından birisidir. Kış günü ısınmaya da yardımcı olur. Sürekli hareket halinde olduğunuz için insanı üşütmez. Yağ yakımına yardımcı olur. Doktorlar da tavsiye etmektedir. Gezme amaçlı da çok pratiktir. Yürüyerek yoracak mesafelerde bisiklet çok avantajlıdır” şeklinde konuştu.

5-486.jpg

PANDEMİDE BİSİKLET KULLANIMI ARTTI

2020’den bu yana etkisini devam ettiren koronavirüs salgını sürecinde bisiklet kullanımının arttığını söyleyen Fahrettin Dolmacı, “Pandemi süreci sektörümüz açısından olumlu geçiyor. Öncelikle insanlar bu dönemde sağlıklarına daha fazla dikkat ettikleri için bisiklet tercih etti. Ayrıca toplu taşıma kullananlar salgın sebebiyle yine bisiklete binmeye başladı. Pandeminin sektörümüze olumlu etkisi yüksek oldu. Fakat Türkiye'deki hızlı fiyat değişimleri olumsuz etkiledi. Bisikletin üzerindeki bir tane vida bile yurt dışından gelmektedir. En büyük kaybımız budur. İçeride üretim çok nadirdir. Montaj yapan firmalar olsa da parçaların yüzde 95'i dışarıdan gelmektedir. Bundan dolayı da fiyatlar sürekli değişkenlik gösterebilir.  Örneğin bu sene firmanın birisi yüzde 70 zam yaptı ama sevindik. Çünkü kendilerinden çok daha yüksek fiyat bekliyorduk” dedi.

6-320.jpg

ÖZELLİKLERİNE GÖRE FİYATLAR DEĞİŞİYOR

Bisiklette özellik ve donanımlarına göre fiyatların değişkenlik gösterdiğini dile getiren Fahrettin Dolmacı, “Örneğin kaliteli bir çocuk fiyatı 1500 liradan aşağı bulunamamaktadır. Üst fiyat yoktur. Bisiklette kullanılan opsiyonlara göre önü açıktır. Üzerindeki vites fiyatlardaki değişkenliği etkilemektedir. Markaların yüzde 60'ı alüminyuma dönmeye başladı. Hafif bisikletlere doğru bir yönelme var. Çeliklerin fiyatı biraz daha düşük ama ağır oluyor. Bu seneden umutluyuz. Daha önceleri fiyat listelerimiz kasım-aralık ayı gibi belli olur ve sene sonuna kadar giderdi. Geride bıraktığımız sene biz de şaşırdık, firmalar da şaşırdı. Ayda bir liste değişti” ifadelerini kullandı.

7-267.jpg

‘SEKTÖRÜMÜZ İÇİN OLUMLU BİR DÖNEM BEKLİYORUZ’

Yeni dönemle ilgili sektörleri adına olumlu bir süreç beklediklerini kaydeden Fahrettin Dolmacı, “2022'ye dair plan noktasında şu anda bir şey diyemiyoruz. Ama olaylar stabil giderse sektörümüz güzelleşecek. Çünkü şu anda akaryakıtlarda hızlı bir fiyat artışı var. Eğer bu şekilde artış devam ederse bisiklet kullanımı daha da yaygınlaşacaktır. Bu gerçekleştiğinde hava kirliği fazla yaşanmayacak, bizim de işlerimiz artacaktır. Havalar ısınınca sektörümüz daha da canlanacaktır. Kendinize uygun bisiklet almak ya da modellerimizi incelemek için herkesi Havzan’da bulunan showroomumuza bekliyoruz. Ayrıca velesbitcim.com sitemizi ziyaret edebilir, sosyal medyadan da yine velesbitcim hesaplarımızı takip edebilirsiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

cocuk-bisikletleri.jpg

8-214.jpg