Bisiklet ve kaykayın kalbi bu mekanda atıyor

Türkiye’de en uzun bisiklet yollarının bulunduğu, en fazla bisiklet kullanımının olduğu şehir olan Konya’da; bisiklet, kaykay ve scooter gibi araçların kullanım alanları niteliğindeki parklara da büyük önem veriliyor. Bu anlayışla, Selçuklu Belediyesi tarafından, Selçuk Mahallesine kazandırılan Bisiklet ve Kaykay Parkı, gençlerden ve çevre sakinlerinden büyük ilgi görüyor.
Bisiklet ve kaykayın kalbi bu mekanda atıyor

Türkiye’de en uzun bisiklet yollarının bulunduğu, en fazla bisiklet kullanımının olduğu şehir olan Konya’da; bisiklet, kaykay ve scooter gibi araçların kullanım alanları niteliğindeki parklara da büyük önem veriliyor. Bu anlayışla, Selçuklu Belediyesi tarafından, Selçuk Mahallesine kazandırılan Bisiklet ve Kaykay Parkı, gençlerden ve çevre sakinlerinden büyük ilgi görüyor.

3.jpg

Bisiklet şehri Konya’da bisiklet ve kaykay parkları her geçen gün önem kazanıyor. Selçuklu Belediyesi tarafından, ilçeye kazandırılan Bisiklet ve Kaykay Parkları ise bu parkların başında geliyor. Selçuklu Belediyesi tarafından 2020 yılında Sancak Mahallesi’nde hizmete açılan Bisiklet ve Kaykay Parkının ardından, ikinci Bisiklet ve Kaykay Parkı da Selçuk Mahallesi’ne kazandırılmıştı. Gençlerden ve çevre sakinlerinden büyük ilgi gören parklar hem eğlendiriyor hem bilinçlendiriyor. Selçuk Mahallesi’nde, 5 bin 283 metrekare alanda yer alan Selçuklu Bisiklet ve Kaykay Parkı’nda; 2 masa tenisi, 2 satranç, 1 bocce, çizgi oyun grupları alanı, 3 trambolin, 375 metre koşu yolu, 30 metrekare çıplak ayakla yürüyüş alanı ve parkurları izlemek için seyir tepesi bulunuyor.

alperen-oluk.jpg

‘FARKLI OYUN ALANLARI VAR’

Bisiklet sürmek için özellikle bu parkı tercih ettiğini söyleyen Alperen Oluk, “Burada sürekli bisiklet sürüyorum. Bazen de trambolinler var onlarda zıplıyorum. Evim çok uzak ama buraya özellikle bu park için geliyorum. Selçuklu Belediyesi’nin yapmış olduğu en güzel parklardan bir tanesi. Rahat ve eğlenceli bir şekilde bisiklet sürebileceğim başka bir yer yok. Sıradanlığın dışında farklı bir park olmuş. Hafta sonları ailemle geliyorum, hafta içi ise arkadaşlarımla geliyorum. Hem ailelerin hem de arkadaşların güzel vakit geçirebileceği bir yer” dedi.

mehmet-emin-baskan.jpg

‘BİSİKLETLERİMİZİ ALIP BURAYA GELİYORUZ’

Bisiklet ve Kaykay Parkına sıklıkla geldiğini söyleyen Mehmet Emin Başkan, “Arkadaşlarımla birlikte her zaman bisikletlerimizi alıp buraya geliyoruz. Aşırı eğlenceli bir park. Bisikletsiz gelsek bile trambolin ve masa tenisi var. Onlarla da vakit geçirebiliyoruz. Bu park diğer parklardan oldukça farklı olmuş. Farklı alanlarda aktivite yapmak isteyenler için uygun bir yer. Bu parkı bize sunan, güvenli bir şekilde bisiklet sürmemizi sağlayan Selçuklu Belediyesine de arkadaşlarımla birlikte teşekkürlerimi iletiyorum” sözlerine yer verdi.

alparslan-soysal.jpg

‘BENİM İÇİN KONYA’DA TEK’

Paten sürmek için parka gelen Alparslan Soysal ise, “Bisiklet Parkını çok güzel buluyorum. Böyle yerler nadir bulunuyor. Evim uzak olduğu halde paten sürmek için burayı tercih ediyorum. Çünkü burası paten sürebilmem için çok uygun. Parkın içerisinde bisiklet, kaykay, paten sürme alanları olduğu gibi masa tenisi ve trambolinler de var. Yeni keşfettim ama her zaman tercih edeceğim ve geleceğim bir yeri. Benim için Konya’da tek.” olduğunu söyledi.

mustafa-ferhat-metin.jpg

‘HER TÜRLÜ İMKAN SAĞLANMIŞ’

Park içerisinde her türlü imkanın sağlandığını vurgulayan Mustafa Ferhat Metin, “En çok geldiğim parklardan biri burası. Paten, kaykay, scooter, bisiklet her türlü etkinliği yapıyorum. Bunlar için sürüş alanı var. Parkın içerisinde trambolinden tutun satranç oynamak için bile yerler var. Oturup dinlenebileceğimiz alanlar var. Her türlü imkan sağlanmış. Arkadaşlarımla veya yalnız geliyorum. Ben paten sürerken arkadaşlarım da bisikletleriyle geliyor. Bu şekilde başka bir park bilmiyorum. Gerçekten çok güzel olmuş. Kalabalık değil ve yayalar yok. Çarpıp yaralanabileceğimiz bir yer yok. Bu açıdan güvenli buldum. Herkesin de gelmesini tavsiye ederim. Çok eğlenceli bir yer.” ifadelerinde bulundu.

boran-aydemir-sss.jpg

‘NORMALİN DIŞINDA BİR YER’

Diğer parklardan çok daha farklı bir park olduğunu belirten Boran Aydemir ise, “Buraya yeni gelmeye başladım. Hem profesyonel hem de yeni başlayan sürücüler için güzel bir ortam olmuş. Sıradan bir bisiklet yolu değil de tümsek ve çukurların bulunduğu, normalin dışında bir yer yapılmış. Bisiklet, paten, kaykay sürüşleri için dizayn edilmiş. Bunun dışında satranç, masa tenisi, trambolin gibi özel yerler yapılmış. 15 yaş sınırı olmak şartıyla büyüğünden küçüğüne tüm arkadaşlarımız gelip burada özel hareketlerini yapabilirler. Aynı zamanda güzel arkadaşlıklar, güzel ortamlar oluşturabilirler. Özellikle yaş sınırı koymaları gerçekten bizim için güzel bir şey. Çünkü küçük yaştaki çocuklar daha yeni öğreniyorlar ve yavaş sürüyorlar. Aniden önümüze atlayabiliyorlar veya düşebiliyorlar. Bu da kazalara sebebiyet verebiliyor. İki taraf için de sorun oluşturuyor. Bu sınır iki taraf için de sağlıklı bir karar. Selçuklu Belediyesine bizi düşündükleri için teşekkür ediyorum. Daha fazla güzel şeyler bekliyoruz. Belediyemizin bu tür parklarını ve etkinliklerini seviyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir