Bitlis'te davul zurnalı kayıt

Bitlis'te KYK Beşminare Kız Yurdu'na kayıt yaptıran öğrenciler, düzenlenen etkinlikte davul zurna eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi
Bitlis'te davul zurnalı kayıt

BİTLİS (AA) - Bitlis'te Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Beşminare Kız Yurdu'na kayıt yaptıran öğrenciler, etkinlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

KYK'nın bahçesindeki etkinlikte halk oyunları gösterisinin ardından yurda yeni kayıt yaptıran üniversite öğrencileri ile velileri, davul zurna eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi.

KYK İl Müdürü Savaş Bulan, yaptığı konuşmada, kurum olarak 6 yurtta öğrencilerin beslenme, barınma ve eğitim ihtiyaçlarını gidermek için hizmet verdiklerini anlattı.

Bin 756 kız, 783 erkek olmak üzere 2 bin 939 öğrenciyi barındırmak için hazırlıkların yapıldığını belirten Bulan, "Şu anda yaklaşık 150 misafir öğrencimiz mevcut. Sadece barınma ve beslenme ihtiyacı için değil, aynı zamanda üniversite eğitimi dışında öğrencilerimiz için çeşitli kurs ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. Yeni gelen öğrencilerimiz bunları atölye çalışmalarımızda görecek. Buradaki çalışmaları hep birlikte yürüteceğiz." diye konuştu.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım da öğrencilerin başarılı bir yıl geçirmesi dileğinde bulundu.

Yurt hayatının, eğitim öğretim hayatından daha önemli olduğunu belirten Yardım, "Yeni kayıt yapan öğrencilerimize, BEÜ'nün akademik hayatın ötesinde bir de Bitlis'i keşfetmenizi tavsiye ederim. Bitlis medeniyetlere beşiklik yapmış, nasıl bir kadim kenttir, hangi ilmi şahsiyetlere ev sahipliği yapmış, Ahlat nasıl bir kültür ve tarihi derinliğine sahiptir, Adilcevaz nasıl bir doğal güzelliğe sahiptir, Mutki, Hizan ve Güroymak nasıl ilçelerdir buraları da gezmenizi isterim. İdari olarak her zaman sizlere kapımız açık olacak. Bunu önceki talebelerimiz biliyor. Bir baba ve bir ağabey edasıyla her zaman sizlere hizmet vermekten mutluluk duyacağımı ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı.

Yurt Müdürü Sema Tokmak da yeni kayıt yaptıran öğrencilere başarılar diledi.

Kaynak: