Bitlis'teki sağanak

Mutki ve Güroymak ilçe merkezleri ile bağlı köylerinde yaklaşık 10 milyon liralık hasar oluştu
Bitlis'teki sağanak

BİTLİS (AA) - Bitlis'te, geçen hafta etkili sağanak nedeniyle Mutki ve Güroymak ilçe merkezleri ile bağlı köylerinde, yaklaşık 10 milyon liralık hasar oluştuğu bildirildi.

Geçen hafta etkili sağanak nedeniyle iki ilçe merkezi ve bağlı köylerindeki köprüler, sulama kanalları, içme suyu hatları, asfalt, stabilize ve parke yollar hasar gördü.

Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Serkan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede metrekareye düşen yağış miktarının çok fazla olduğunu söyledi.

Bu nedenle 25 köyün sulama kanalları, içme suyu hatları, köprüleri, asfalt ve stabilize yollarının tahrip olduğunu belirten Şahin, "Yine ilçe merkezindeki asfalt ve parke yollar ile kaldırımlar da hasar gördü. İlçede spor tesislerine giden yoldaki köprü yıkıldı. İlçe Özel İdare ile belediyemize bağlı yerlerde yaklaşık 5 milyon lira hasar tespit edilmiştir." dedi.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu ise sağanak nedeniyle ilçe merkezindeki altyapının ciddi anlamda hasar gördüğünü bildirdi.

Sağanakta yol seviyesinden düşük bazı evleri su bastığını anlatan Alibeyoğlu, "Altyapılarda hasarımız var. Suyun yükselmesinden dolayı yollarımız tahrip oldu. Olağanüstü bir durumdan ziyade orta düzeyin üzerinde hasarımız var. Altyapı, menfezler ve yollarda azımsanmayacak ölçüde yaklaşık 4-5 milyon liralık hasar oluştu. Bu hasarlar özellikle ilçe merkezinde belediye sınırlarında oldu." diye konuştu.

Kaynak: