"Biz Anadoluyuz" projesi Konya'da

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Adıyaman'dan gelen bin öğrenci Konya'da ağırlandı.
"Biz Anadoluyuz" projesi Konya'da

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Adıyaman'dan gelen bin öğrenci Konya'da ağırlandı.

İller arasındaki kardeşlik köprülerinin kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amacıyla, İçişleri Bakanlığının başlattığı proje kapsamında, Adıyaman'dan 5 grup halinde bin öğrenci Konya'ya geldi.

Kentte 4 gün süreyle misafir edilen öğrenciler, Konyanüma Panaroma, İstiklal Harbi Şehitliği, Mevlana Müzesi, Bedesten, Şemş-i Tebrizi Türbesi, Konya Valiliği, Karatay Müzesi, İnce Minare Müzesi, Alaaddin Tepesi, Alaaddin Cami, 80 Binde Devri Alem Parkı, Bilim Merkezi, Tropikal Kelebekler Vadisi ve Ecdad Parkı'nı gezdi.Öğrenciler ayrıca, Direniş Karatay filmi ile Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sema Ayin-i Şerifi'ni de izleme imkanını buldu.

Konya Valisi Yakup Canbolat, öğrencilerin valilik ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen projenin önemli olduğunu söyledi.Projenin batı ile doğu bölgeleri arasındaki kardeşlik duygularının geliştirilmesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Canbolat, şöyle konuştu:

"Proje, ülkemizin milli ve manevi değerlerinin ön plana çıkarılması açısından önemli. Bu proje tamamen yerel imkanlarla gerçekleştiriliyor. Bu anlamda Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası'na maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Projenin bir ayağı daha önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. İnşallah 29 Mayıs'ta İstanbul’un Fethi kutlamaları kapsamında Konya'dan da bir grup öğrenciyi İstanbul'a ve daha önce planladığımız şehirlerimizden olan Muş ve Bitlis'e göndereceğiz."Kafile başkanı Hasan Güven ise, Konya'da misafir edilmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek kendilerine destek sağlayan herkese teşekkür etti.Konuşmanın ardından ortaokul 7. sınıf öğrencisi Kadir Yenisu, "Ben Anadoluyum" şiirini okudu.

2-20180420162517.jpg

3-739.jpg

4-433.jpg

4-433.jpg

5-222.jpg

6-128.jpg

Kaynak: