"Biz bu ittifakı pazara kadar değil mezara kadar yaptık"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:- "Cumhurbaşkanımızın sözüyle, biz bu ittifakı pazara kadar değil mezara kadar yaptık, kapalı kapılar arkasında bir şey olmadı. Bizim ittifakımız, başkalarının yalancıktan bir araya gelmelerine, hele hele de PKK sempati
"Biz bu ittifakı pazara kadar değil mezara kadar yaptık"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanımızın sözüyle, biz bu ittifakı pazara kadar değil mezara kadar yaptık, kapalı kapılar arkasında bir şey olmadı. Bizim ittifakımız, başkalarının yalancıktan bir araya gelmelerine, hele hele de PKK sempatizanlarıyla bir araya gelmesine benzemez." dedi.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret eden Oktay, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'a selamlarını iletti.

Birlik ve beraberlikle üstesinden gelinemeyecek hiç bir şeyin olmadığını belirten Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verilen her bir sözün adım adım takipçisi olduğunu dile getirdi. Oktay, "Bugün ve 31 Mart’a kadar hangi sözleri vereceksek o sözlerin tamamının yerine getirilip getirilmediğini takip edeceğiz. Bunu millet adına yapacağız. Cumhurbaşkanımız adaylarını halka emanet etti. Göksunlular da cumhurbaşkanımızın adaylarını emanet kabul ediyor musunuz?" diye konuştu.

Vatandaşların hayvancılık yapabilmek için dağlara yol talep etmesi üzerine, ilçe ile Kahramanmaraş arasında seyahat ederken 11 tünel saydığına dikkati çeken Oktay, "O tünelleri yapan yolları da yapar. İlçeler arasında, köyler arasındaki yolları gözden geçirip insanlarımızı birbirine bağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Oktay, Cumhur İttifakı'nı halkın arasında gördüğüne işaret ederek, "Cumhurbaşkanımızın sözüyle, kapalı kapılar arkasında bir şey olmadı. Bizim ittifakımız, başkalarının yalancıktan bir araya gelmelerine, hele hele de PKK sempatizanlarıyla bir araya gelmesine benzemez. Biz bu birlikteliğin temelini 15 Temmuz’da attık. Pazara değil mezara kadar da sürecektir." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, merkezi hükümet ile belediyeler bir araya geldiğinde "yapılamaz" denilenlerin hayata geçirildiğini söyledi.

Bu güç birliğinin önemine işaret eden Ünal, "O yüzden bölünmeyeceğiz, parçalanmayacağız. Kimsenin pireye kızıp yorgan yakmasına müsaade etmeyeceğiz. Çünkü yorgan hepimizin. Hep birlikte 31 Mart’ta da sandıkları patlatıp hizmet yarışına devam edeceğiz." diye konuştu.



Kaynak: