Böcek ailesi soruşturması: Tutuklu sayısı 8 oldu
Almanya'dan gelen gurbetçi ailenin İstanbul'da zehirlenerek ölümünün ardından başlatılan soruşturmada tutuklu sayısı 8 oldu. İlaçlama firması yetkilisinin, ilaçlamayı yapan personelin ve otel işletmecisinin savcılık ifadesi de ortaya çıktı.
Almanya’dan 9 Kasım 2025’de turistik amaçla İstanbul’a gelerek 13 Kasım 2025'de ‘zehirlenme’ iddiasıyla hayatlarını kaybeden anne Çiğdem Böcek (27) baba Servet Böcek (38) ile 3 yaşındaki Masal ve 6 yaşındaki Kadir Muhammet Böcek’in ölümlerine ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.
Böcek Ailesi'nin şüpheli ölümü sonrası adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden, 6'sı tutuklama talebiyle, bir tanesi de adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Biri otel çalışanı, 3’ü ilaçlama şirketi çalışanı olmak üzere 4 şüpheli tutuklandı. Bir otel sahibi, bir otel çalışanı ve simitçi olmak üzere 3 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
Şüpheliler arasında ailenin kaldığı otelin sahibi ve o otelde ilaçlama yapan şirket yetkilisi de var.
Ailenin ölümüne ilişkin soruşturmada daha önce midyeci Y.D., lokumcu F.T., kokoreççi E.E. ile kafe işletmecisi F.M.O. tutuklanmıştı.
"İLAÇLAMA İŞİ İLE İLGİLİ BİR SERTİFİKAM YOKTUR"
İlaçlama firması yetkilisi şüpheli Zeki K. ifadesinde, "DSS şirketi bana aittir. Ben bu şirketi 6-7 yıl önce kurdum. Şirkete ait bir iş yeri yoktur home ofis olarak çalışırız. İş yerimde gündelikçi olarak Doğan C. çalışır. Oğlum Serkan bu iş yerinde çalışmaz. Sadece SGK kaydını bu şirket üzerinden yapmıştık. Benim ilaçlama işi ile ilgili herhangi bir sertifikam yoktur. Doğan C.’nin de bildiğim kadarıyla herhangi bir sertifikası yoktur. İlaçlama işlerinde Alfasc ve Cypermetrin isimli ilaçlar kullanılır. Bu ilaçların suya karıştırılarak yapıldığını bilirim. 11 Kasım günü bir telefon geldi. Arayan kişi otel işlettiklerini odanın birinde böcek olduğunu ve ilaçlama yaptıracağını söyledi. Ben de Doğan C.’yi yönlendirdim. Doğan C. tek başına giderek ilaçlama yaptı. Ben hangi otele gittiğini dahi bilmiyorum." dedi.
Bakmadan Geçme