Bodrum'da denizin yaklaşık 10 metre çekilmesi

MSKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önsoy: - "Bunda endişe edilecek bir durum görmüyorum. Normal bir doğa olayıdır. Çok uzun sürecek bir durum değil"
Bodrum'da denizin yaklaşık 10 metre çekilmesi

MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bahadır Önsoy, Bodrum'da denizin çekilmesine ilişkin, endişe edilecek bir durumun olmadığını bildirdi.

Önsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan durumu gelgit olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Gelgit olayının dünya üzerinde sıvıların ay ve güneşin etkisiyle belirli dönemlerde çekilip yükselmesi anlamına geldiğini aktaran Önsoy, bazı bölgelerde çekilme olurken, aynı anda diğer bölgelerde de yükselme yaşandığını dile getirdi.

Bazı mevsimsel atmosferik olayların çekilmenin şiddetini değiştirebildiğine dikkati çeken Önsoy, şunları kaydetti:

"Rüzgarlar da bunda etkili olabiliyor. Bunların hepsinin bir araya gelerek böyle yüksek bir oranda çekilmeye sebep olduğu kanaatindeyim. Yaşanan bu durumun depremle bir alakası yok. Depremi bize daha önceden gösteren herhangi bir doğa olayı yok. Bunda endişe edilecek bir durum görmüyorum. Normal bir doğa olayıdır. Çok uzun sürecek bir durum değildir."

Bodrum'un Gümbet Mahallesi'nde deniz suyunun yaklaşık 10 metre çekilmesi sonucu kayalıklardaki yosunlar gün yüzüne çıkmış, limandaki bazı kayıklar da yan yatmıştı.

Kaynak: