Boğazınız ağrıyorsa çözüm basit!

Yutkunamama, boğazda şişkinlik, acı, kızarıklık, yanma gibi problemler ile birlikte kendini gösteren ve özellikle kış aylarında can sıkıcı bir hal alan boğaz ağrısı, çeşitli hastalıklar ve faktörler dolayısıyla ortaya çıkabilir.
Boğazınız ağrıyorsa çözüm basit!

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklardan kısa sürede kurtulmak için doğal yollardan faydalanmanın yollarını anlatan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Mezunu Aktar Esma Tunç, öksürüğe iyi gelecek ürünler hakkında bilgi verdi.

Öksürük, boğaz ağrısı gibi hastalıklardan kurtulmak için zencefil, zerdeçal ve ekinezyanın önemli olduğunu söyleyen Aktar Esma Tunç, bağışıklık sistemini güçlendirici ürün olarak propolis önerdi. Her yaştan insanın bu probleme maruz kalma olanağının yüksek olduğunu belirten Tunç, “ Çoğunlukla evde bitkisel doğal çözümlerle etkisini yitirmesi sebebiyle, boğaz ağrısına ne iyi gelir, evde doğal yöntemlerle geçer mi, sorularının yanıtları her mevsimde araştırılır. Boğazda bir enfeksiyon gelişmiş olması, ağrı problemini doğurabileceği gibi, bu durum farklı hastalıkların bir belirtisi olarak meydana gelmiş de olabilir. Boğaz ağrısı için ilaç kullanmadan önce genellikle bu probleme iyi gelen şeyler, bitkisel çaylar, çorbalar tüketilir. İltihaplı boğaz ağrısı, bu gibi yöntemlerle enfeksiyonu boğazdan atmak suretiyle sona erdirilmeye çalışılır” ifadelerini kullandı. 

bogaz-agrisi-2.jpg

 ‘BOĞAZ AĞRILARI İÇİN: ZENCEFİL VE EKİNEZYA’

Zencefil ile ekinezyanın öksürük ve boğaz ağrılarında önemli rol oynadığını belirten Tunç, bu ürünlerin kaynatılarak yâda sıcak suyun içerisine atılarak tüketiminin önemli olduğunu vurguladı. Ihlamur, zencefil ekinezya ve zerdeçaldan oluşan bir karışımında öksürüğe iyi geldiğini vurgulayan Tunç, bu ürünlerin sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez kullanılması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda toz olarak satılan zencefil ve zerdeçalın bal ve pekmezle karıştırılarak kullanımının da olabileceğine vurgu yapan Tunç, öksürük problemi yaşayan hastaları için bu ürünleri önerdi.

bogaz-agrisi-1.jpg

‘HASTA OLMADAN KULLANMAYA BAŞLAYIN’

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için propolis öneren Tunç, bu ürünün hasta olmadan önce kullanılmaya başlanması gerektiğini belirtti. Tunç, “Propolis hasta olmadan önce metabolizmayı güçlendirici özelliğe sahiptir. Önden tüketilmesi daha uygundur. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez ya damla şeklinde yâda sıcak su ile birlikte tüketilebilir” dedi.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ