Boks Federasyonu karıştı!

Boks Federasyonu genel kurulunun yapılacağı salon mühürlendi!..Selçuk Aydın'ın başvurusu ile mahkeme ihtiyati tedbir kararı alırken, Boks Federasyonu Yönetimi bu harekete karşılık Spor Tahkim Kurulu'na başvurarak genel kurulun gerçekleşmesini istedi
Boks Federasyonu karıştı!

Türkiye Boks Federasyonunun 5. Olağan Genel Kurulu için Selçuk Aydın'ın "ihtiyati tedbir kararı" koydurması nedeniyle delegelerin, The Green Park Otel'deki bekleyişi sürüyor. Genel kurulun yapılacağı otel ve çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı dikkati çekti.

Otelde gazetecilere açıklama yapan Hasan Kartal, "Bu işe başvuran arkadaşımız bu desteği alamamış. Bakanlığa gidiyorsun, ne kadar desteğin varsa Bakanlıkta sayım yapılıyor. O sayım çerçevesinde de seçime girip giremeyeceğin belli oluyor. Bunlar 45’i dolduramadılar. Bunu bulamadılar. Birkaç tane de iptal olan olmuş. O üç tane iptal olduğu zaman sen 45’i yakalayamıyorsun. 45’i zor bulan birinin seçimi kazanma şansı nasıl olur? Bu sadece kaos yaratmaktan başka bir şey değil." diye konuştu.

Mahkemenin, genel kurulun ne olduğunu, 300 kişinin burada olduğunu, otelde yattığını bilemeyeceğini dile getiren Kartal, şunları söyledi:

"Mahkemenin karşı tarafı dinlemeden anında karar vermesinin ne anlama geldiğini bilemiyorum. Bu kadar insan burada, bu kadar insan sıkıntılı. Haklı gözüken bir şey de yok. Mahkeme devam ederse kaybedecekleri de kesin. Mahkemeye de gerek kalmayacak inşallah. Akşama kadar bekliyoruz. Bakalım ne olacak, ne yapabiliriz. Tahmin ediyorum bu sıkıntı sonucunda iyi bir genel kurul yapar ve bitiririz. İtiraz dilekçesi verdik ama yasal duruma baktığımız zaman duruşmalı bir görüşme yapılması gerekiyor. Bu da iki tarafa da tebliğ edilecek. Tebliğin edilmesi en az 5-6 gün. Bu demek oluyor ki neticede mahkeme kararına uyacağız bu işi yapmayacaksak, bu insanları göndereceğiz ve tekrar gelecekler. Tahkim ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde ve Tahkimden çıkan sonuca baktığımız zaman da Tahkim bizim bu genel kurulu yapmamızda bir sakınca olmadığını söylüyor."

Federasyonu kayyumun yönetmesine gerek olmadığını ifade eden Kartal, "Çok kısa sürede bir karar alınması kaydıyla yeni bir genel kurul da olur. Ama tabii bunun neticede federasyonlar, bakanlığa bağlı bir kuruluştur. Bakanlık ne karar verirse o şartlar çerçevesinde biz de gerekeni yaparız." şeklinde sözlerini tamamladı.

 

- Selçuk Aydın

Eyüp Gözgeç başkanlığındaki federasyonun mevcut yönetiminin seçim sürecini ana statüye uygun yürütmediğini savunan Selçuk Aydın ise, "Türkiye bir hukuk devletidir. Yapılan hataları ve ana statüye aykırı durumları belgeleriyle Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesine sunduk. Onlar da adaletli bir karar vererek süreci durdurdular." dedi.

Seçimlerin adil ortamda yapılmasını ve seçme, seçilme haklarını kullanmak istediklerini dile getiren Aydın, "Yarışa girelim, iyi olan kazansın. Mevcut federasyon, yönetim kurulu ve makamın gücüyle camiamızı etki ve baskı altına almaya çalışıyor. İnsanları yönlendirmeye çalışıyor." diye konuştu.

Aydın, seçim sürecinde adaylığının "bazı oyunlarla" engellenmeye çalışıldığını iddia etti.

 

Kaynak: