Bolat Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı

KONYA (AA) - Konya'nın Hadim ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan Bolat Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı.Orman ve Su İşleri Bakanlığından...
Bolat Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı

KONYA (AA) - Konya'nın Hadim ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan Bolat Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hadim'in Bolat Mahallesi'nde yaptırılan ve bölgedeki bin 300 dekar alanı suya kavuşturacak Bolat Barajı'nın inşaatı sürüyor.

İnşa çalışmalarında barajın 260 bin metreküplük kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki gövde dolgusu tamamlandı.

Temelden yüksekliği 45 metre olan proje için başka havzadan derivasyon hattı ile dolusavak yapısı ve sulama sistemi inşaatları yapılacak.

Gelecek yılın sonunda tamamlanarak hizmete açılması hedeflenen baraj sayesinde yapılacak sulamayla çiftçinin dekar başına 712 lira ilave gelir elde etmesi, ülke ekonomisine 1 milyon liraya yakın katkı sağlanması öngörülüyor.

- Konya'da 785 bin dekar alan suya kavuştu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Konya'da gerçekleştirilen yatırımlarla 785 bin 270 dekar araziyi sulamaya açtıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çiftçiye yıllık 798 milyon lira zirai gelir artışı sağlandı. Konya'ya yatırımlar sürecek. Proje yaklaşık 20 milyon lira yatırım bedeliyle inşa edildi. Bölgedeki en önemli zirai faaliyet kiraz üzerine yapılıyor. Projenin hayata geçirilmesiyle kirazın üretim içindeki payı artacak."

Kaynak: