Bölgenin lokomotifi olmak zorundayız!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleşti.
Bölgenin lokomotifi olmak zorundayız!

Üniversite bünyesindeki tüm birimleri eşit şekilde kalkındırmaya özen gösterdiklerini ifade eden Prof. Dr. Aksoy, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin gelişimine de ayrı bir değer verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Aksoy, “Selçuk Üniversitesi misyonuyla diğer üniversitelerden ayrılan bir üniversite. Biz bilim, eğitim ve kültür bakımından bölgenin lokomotifi ya olacağız ya olacağız” dedi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Müze Binası’nda düzenlenen toplantıda, Selçuk Üniversitesinin bilim, eğitim ve kültür anlamında önemli bir merkez olduğunu söyledi. Bu bağlamda Üniversite bünyesindeki tüm birimleri eşit şekilde kalkındırmaya özen gösterdiklerini ifade eden Prof. Dr. Aksoy, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin gelişimine de ayrı bir değer verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Aksoy, “Selçuk Üniversitesi misyonuyla diğer üniversitelerden ayrılan bir üniversite. Biz bilim, eğitim ve kültür bakımından bölgenin lokomotifi ya olacağız ya olacağız. Prof. Dr. Erol Güngör Hocamız, Üniversitemizde rektörlük yaptı. Kültürel, sosyolojik anlamda kendisini örnek aldığımız şahsiyet, büyük bir bilim insanı ve akademisyendi. Kendisinin söylediği ‘Bu toplumu ancak eğitimle belirli noktalarda dönüştürebilir ve başarıya ulaştırabilirsiniz.’ Biz bunu yapabilecek en önemli kurumuz. Üniversitemiz bölgenin hami üniversitesi. Eğitim, bilim aynı zamanda ilim, irfan ve kültür anlamında bir merkez. İlim ve bilim açısından bizler destek verirken kültürel anlamda da bizim değerlerimize, bizi biz yapan kavramlara sahip çıkan bir üniversite olmasını her şeyden daha fazla önemsiyoruz.” diye konuştu.

“DERS DIŞI EĞİTİMLERE DE ÖNEM VERİYORUZ”

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Kılınç da akademik ve sosyal çalışmalar, staj yönergesi, ders içerikleri, stratejik plan başta olmak üzere farklı konularda değerlendirmede bulundu. Fakülte olarak ders dışı eğitimlere de önem verdiklerini aktaran Prof. Kılınç, “Her bölümümüz ‘akşam saatleri’ demeden öğrencilere yönelik seminer, etkinlik, sergi olmak üzere çok sayıda faaliyet düzenledi. Çünkü eğitim sadece ders alanında olmuyor. Peyzaj Mimarlığı Bölümümüz Merve Mercan Parkı’na katkı sağladı. İç Mimarlık Bölümümüz kamu kurumlarıyla iş birliği yaptı. Moda Tasarımı Bölümümüz engelli bireylerle ilgili çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi. El Sanatları Bölümümüz de dahil tüm bölümlerimizle hem topluma hem Konya yerelinde kamu kurum ve kuruluşlarına katkı sağlamak için çaba gösterdik.” dedi. Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ve öğretim elemanları katıldı. •HABER MERKEZİ