Bölgeyi yakından tanıyan isimden flaş çıkış! AK Parti Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da rekor oy alacak!

AK Parti’nin özellikle Kürt seçmenden rekor oy alacağını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, “Bölgedeki vatandaşlarımız zaten milli ve manevi duygulara sahip insanlardan oluşuyor. Kalkıp da aleni olarak sol olduğunu ifade eden bir partiye oy vereceklerini düşünmüyorum. Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini de ifade ediyorlar. Yani aslında gizli saklı bir şey kalmadı. Saflar net, kimin nerede durduğu belli. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da AK Parti rekor oy alacak” dedi.
Bölgeyi yakından tanıyan isimden flaş çıkış! AK Parti Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da rekor oy alacak!

AK Parti için Konya mitinglerinin ayrı bir önemi olduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, “Konya her zaman AK Parti’ye en büyük desteği veren illerin başında oldu. Ben inanıyorum ki Konyalı hemşehrilerimiz yine Cumhurbaşkanımızı bağrına basacaktır. Bu vesileyle tüm Konyalı hemşehrilerimizi saat 16.30’da Kılıçarslan Meydanı’nda düzenlenecek olan mitingimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

abdullah-agrali-1.jpg

“AK PARTİ OLARAK SAHADA YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”

AK Parti olarak sahada yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Ağralı, “Takvim biraz sıkışık olduğu için olabildiğince çok insanımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Tüm teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, adaylarımız ve belediye meclis üyelerimizle sahadayız. Sahada gördüğümüz coşku ve heyecan bizi son derece memnun ediyor. Ben inanıyorum ki AK Parti açısından bu seçimler çok farklı sonuçlanacak. Yine en yüksek oyu alacağımızı düşünüyorum. Yine parlamentoda da en güçlü şekilde temsil edileceğimizi düşünüyorum. Vatandaşımız kararını vermiş görünüyor. Bu seçimler Türkiye’nin geleceğiyle ilgili çok önemli bir seçim. Vatandaşımız bunu görmüş ve satın almış durumda. Vatandaşımızın yine istikrardan yana oy kullanacağını düşünüyorum. 14 Mayıs akşamında Sayın Cumhurbaşkanımız yine meşhur balkon konuşmasını yapacak inşallah” dedi.

abdullah-agrali-2.jpg

“YİNE EN GÜÇLÜ PARTİ BİZ OLACAĞIZ”

Kendi seçim bölgesi Kulu, Cihanbeyli ve Altınekin hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ağralı, “Bölgemiz her zaman AK Parti’ye en büyük desteği vermiştir. Özellikle Altınekin ilçemiz AK Parti’ye verdiği destekle her zaman ilk üçte yer almıştır. Kulu ve Cihanbeyli’de de bugüne kadar hep güçlü destekler aldık. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana bölgenin temsiliyeti açısından hiçbir orun olmadı. Bölgemizin geçmiş dönemlerde AK Parti’de dört vekille temsil edildiği zamanlar bile oldu. Dolayısıyla muhalefetin söylediği gibi bölgede temsiliyet açısından bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. AK Parti her zaman Türkiye’yi kucaklayan bir Türkiye partisi olmuştur. O açıdan da ben bölgemizde yine çok güçlü oy alacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“KONYA’NIN KUZEYİNİ SUYLA BULUŞTURACAĞIZ”

Konya’nın kuzeyinin tarım açısından çok önemli olduğunu söyleyen Ağralı, “Bölgemizde tarıma yönelik çok sayıda yatırım yapıldı. Konya bir sanayi kenti olmasının yanında tarım kenti aynı zamanda. Bu dönemde, başta Halil Etyemez vekilimiz olmak üzere birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız oradaki arazilerin suyla buluşturulması konusunda ciddi çalışmalar yaptı. Bölgemiz ilk defa KOP Eylem Planı’na dahil edildi. Bölgemizin beklentisi o verimli toprakların suyla buluşturulması, inşallah yeni dönemde de bunu neticelendireceğimize inanıyorum” cümlelerini kullandı.

erdogan.jpg

“KÜRT VATANDAŞLARIMIZ CUMHURBAŞKANIMIZA REKOR DESTEK VERECEK”

Kürt vatandaşların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok büyük destek vereceğine inandığını belirten Ağralı, “Geçtiğimiz hafta Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeydim. Örneğin Diyarbakır’da arkadaşlarımızın kullandığı bir ifade vardı. Malum Diyarbakır Cezaevi hep acılarla hatırlanan bir yerdi. AK Parti döneminde burası bir müzeye dönüştürüldü. Dolayısıyla bölgedeki değişimi de yansıtan bir düşünce ortaya kondu. Ben sadece Konya’nın kuzeyinde ve genelinde değil, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da da Cumhurbaşkanımızın rekor bir düzeyde destek alacağını düşünüyorum” dedi.

“HDP DİYARBAKIR’DA KENDİ İL BİNASINA GİREMEZ DURUMDA”

Ak Parti’nin Diyarbakır Annesi Ayşe Kılınçer’i aday gösterdiğini hatırlatan Ağralı, “Diyarbakır Annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Orada aslında HDP’nin terör örgütü PKK ile olan işbirliğinin somut bir örneğiydi yaşananlar. Diyarbakır Anneleri aslında HDP’yi suçüstü yakaladılar. Çocukların, HDP Teşkilatlarından nasıl dağa kaçırıldığını hep beraber müşahede etmiş olduk. Annelerimizin bu çığlığı karşılıksız kalmadı. HDP’liler kendi elleriyle bu annelerin çocuklarını getirip teslim etmek zorunda kaldılar. Aslında suçlarını da itiraf etmiş oldular. Bu yönden de bu eylemi başlatan Ayşe hanım cesur bir kadın. AK Parti listesinde olmasından da son derece memnuniyet duyuyoruz. HDP Teşkilatını Diyarbakır’da fiilen kapatan bu annelerimiz oldu. Şu anda HDP kendi il binasına giremez durumda. Annelerimizin bu hareketi Türkiye genelinde de bir karşılık gördü. Geçmişte bölgeyi kaosa sürükleyenlerin, 6-7 Ekim olaylarında bölgeyi kan gölüne çevirenlerin hiçte masum olmadığını bölge insanı zaten yaşayarak tecrübe etti. AK Parti’nin bölge insanına yaptığı hizmetleri hepimiz biliyoruz. Bölge insanına değer veren, yatırım yapan AK Parti oldu. Bölgedeki sıkıntıların kaynağı ise geçmişten bu yana hep CHP oldu. Bölgedeki vatandaşlarımız bunu net olarak görüyor ve biliyor. Bölgedeki vatandaşlarımız zaten milli ve manevi duygulara sahip insanlardan oluşuyor. Kalkıp da aleni olarak sol olduğunu ifade eden bir partiye oy vereceklerini düşünmüyorum. Geçmişte HDP ismi ile kamufle oluyorlardı ama artık aleni bir şekilde Yeşil Sol olarak tanımlıyorlar kendilerini. Hem Yeşil Sol hem de CHP ortak adayları Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini ifade ediyorlar. Yani aslında gizli saklı bir şey kalmadı. Saflar net, kimin nerede durduğu belli. Vatandaşın da nerede durduğu belli. İnşallah bunun neticesini hep birlikte 14 Mayıs akşamı göreceğiz” diye konuştu.

“AK PARTİ, YURT DIŞI SEÇMENLERDEN DE REKOR OY ALIYOR”

Yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanmaya başladığını da hatırlatan Ağralı, “Aslında fiilen seçim başlamış oldu. Perşembe gününden itibaren havalimanlarında, sınır kapılarında, büyükelçiliklerde sandıklar kuruldu. Çeşitli vesilelerle Konya’ya gelen hemşehrilerimiz de çıkışta oylarını kullandılar. Büyük bir kısmı da kullandıkları oyları bizimle paylaştılar. Bu da bizi son derece memnun etti. Çünkü yurt dışı seçmen sayısı çok önemli. Yurt dışı seçmenlerden en çok oy alan parti AK Parti’dir. Bu dönemde de ben şunu net olarak görüyorum; bazen kendi iç siyasetimizde boğulup gidebiliyoruz ama fotoğrafın büyüğü dışardan net gözüküyor. Oradaki vatandaşlarımız aslında Türkiye’nin ilerleyişini, bu seçimin ne manaya geldiğini bizden çok daha net görüyorlar. Dolayısıyla güçlü bir destek verdiklerini de zaten görüyoruz. Bu dönemde de yine en güçlü desteği vereceklerine inanıyoruz. Dünyada en güvenli seçimleri Türkiye yapıyor. Seçim güvenliği açısından hiçbir sorunumuz yok. Ben İsveç dahil olmak üzere oradaki vatandaşlarımızın büyük bir coşkuyla sandığa gittiğini görüyorum” ifadelerini kullandı.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :