Borsa 5 gün kapalı

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası son 3 günde yüzde 16'dan fazla kayıp veren Borsa İstanbul'da işlemler öğlen saatlerinde durduruldu.
Borsa 5 gün kapalı

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası son 3 günde yüzde 16'dan fazla kayıp veren Borsa İstanbul'da işlemler öğlen saatlerinde durduruldu. Borsa İstanbul akşam saatlerinde yaptığı KAP açıklamasında bugünkü yapılan tüm işlemlerin iptal edildiği ve 5 iş günü boyunca (14 Şubat 2023 akşamına kadar) kapalı olduğu belirtildi. İşte o açıklama;

"Deprem felaketi sonrasında yaşanan volatilite artışı ve olağan dışı fiyat hareketleri nedenleriyle borsamız piyasalarının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir şekilde işleyişini teminen Borsa İstanbul AŞ Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği'nin 39 uncu maddesinin 1. fıkrası uyarınca Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının 8 Şubat 2023 tarihinde saat 11.00 itibarıyla 5 iş günü süreyle (14 Şubat 2023 akşamına kadar) kapatılmasına ve kapatılan pazarlarda sağlıklı fiyat oluşumuna imkan sağlamayan düşük işlem hacmi de dikkate alınarak 8 Şubat 2023'te gerçekleştirilen tüm işlemlerin BİAŞ Yönetmeliği'nin 'Emirlerin ve İşlemlerin Borsa Tarafından İptali' başlıklı 33. maddesinin 1-c bendi uyarınca iptal edilmesine karar verilmiştir.'' denildi.

UFUK KENDİRCİ- YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :