Boşanmaların sebebi belli oldu! Konyalı avukat anlattı

Sosyal medyanın, sadakatsizliği tetiklediğini dile getiren Avukat Ümit Olgun, “Evliliğin temeli olan sadakat yükümlülüğü ciddi şekilde zedeleniyor ve bu da boşanmayı tetikliyor. Özellikle pandemi sonrası boşanmalar arttı. En büyük sebebi de sadakatsizlik. Önceden bu kadar rastlanmıyordu.” dedi.
Boşanmaların sebebi belli oldu! Konyalı avukat anlattı

Gün geçtikçe artan boşanma davalarının ardı arkası kesilmiyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Avukat Ümit Olgun, günümüzde en büyük boşanma sebebinin sadakatsizlik olduğunu vurguladı. Ümit Olgun, hayatımızın birçok alanında bulunan sosyal ağların, sadakatsizliği tetiklediğini dile getirdi. Boşanma sebeplerinden bahseden Olgun, kimsenin artık sorumluluk almak istemediğinden dolayı da evlilikten uzaklaştığını belirtti.

bosanma-3.jpg
Avukat Ümit Olgun

‘BOŞANMA SEBEPLERİ DEĞİŞTİ’

Çiftlerin artık boşanma sebeplerinin değiştiğini ifade eden Olgun, “Boşanmalar arttı. İnsanların artık boşanma sebepleri de değişti. Bunun en önemli nedeni de sosyal ağlar. İnsanlar sosyal ağlar aracılığıyla birbiriyle çok rahat iletişime geçebiliyor. Dini, ahlaki ve edebi bir temel yoksa da çok rahat bir şekilde cinselliğe kayabiliyorlar. Bu da evliliğin temeli olan sadakat yükümlülüğünü ciddi şekilde zedeliyor ve boşanmayı tetikliyor. Özellikle de pandemi sonrası boşanmalar arttı. En büyük sebebi de sadakatsizlik. Önceden bu kadar rastlanmıyordu.” şeklinde konuştu.

bosanma-1.png

‘ORAN ARTIYOR, ARTMAYA DA DEVAM EDECEK’

Boşanma oranlarının arttığını ve artmaya da devam edeceğini dile getiren Olgun, “Son 10 yıl içerisinde insanların karakteri bir değişime uğradı. Utanma perdesinde ciddi bir yırtılma var. Bu hızlı bir şekilde toplumu çürütüyor. İnsanlar çok hızlı bir şekilde boşanıyor. Bu oran artıyor ve artmaya da devam edecek. Maalesef gidişat bu yönde. Aile bu kadar hızlı bir şekilde parçalanırsa toplumsal dirençte zayıflar. Manevi kavramlar yok sayılmaya başladı. İnsanların birbirlerine karşı dürüst, sadakatli ve ahlaklı olma kavramları harcandı.” diye aktardı.

bosanma-6.jpeg

‘KİMSE SORUMLULUK ALMAK İSTEMİYOR’

İnsanların artık evlenerek sorumluluk almak istemediklerini belirten Olgun, “Kimse artık sorumluluk almak istemiyor. Evlenmek istemeyen taraf artık erkekler olmaya başladı. İnsanlar evleniyor ama aradığı mutluluğu bulamıyor. Birbirleriyle geçinemiyorlar. Birbirlerine toleranslı yaklaşamıyorlar. İki tarafta kendisinin dediğinin olmasını istiyor. Ortak kabuller umursanmıyor. Özgürlük tabi ki olmalı. Ama bizim istediğimiz böyle bir özgürlük değil. Şu an nefsine göre bir özgürlük isteniyor. Makul olanı birbirinden istemek gerekiyor. Arzusuna göre bir isteme başlarsa bunun sonu gelmez.” sözlerine yer verdi.

bosanma-2.jpg

‘İLK YIL SIKINTILARIN ŞİDDETİ ARTIYOR’

Evliliğin ilk yıllarında sıkıntıların şiddetinin arttığını belirten Olgun, “Evliliğin ilk yılında sıkıntıların şiddeti artıyor. Hatta evlendikten 20 gün sonra bile boşanmak isteyenler var. Ahlak, din, hayat görüşü olarak birbirlerini hiç tanımayan kişiler evleniyor ve sonrasında çok ciddi facialar ortaya çıkıyor. Kimse mücadele etmek istemiyor.” diye aktardı.

ekran-goruntusu-2024-01-31-151318.png

‘MADDİYAT BOŞANMAYA GEREKÇE OLUŞTURUYOR’

Maddiyatın dolaylı yönden boşanmaya gerekçe oluşturduğunu söyleyen Olgun, “Evlendikten sonra maddiyat sorunlarının boşanmaya gitmesi doğrudan olmasa da dolaylı olarak etkili oluyor. Ama boşanmaların ana gerekçesi maddiyat yönünden olmuyor. Ama finansal olarak zor durumda olmanın tetiklediği huzursuzlukla beraber aile yapısının tahammülünün azaldığı, küçük sorunların daha fazla büyüdüğü bir gerçek. Dolaylı olarak maddiyat boşanmalara gerekçe oluşturuyor.” dedi.

bosanma-4.jpg

‘ACELE KARAR VERİLMEMELİ’

Evlilik konusunda acele karar verilmemesi gerektiğinin altını çizen Olgun, “Evlilik gibi ağır konular aceleyle karar verilmemeli. Acele etmek çok büyük sıkıntılara sebebiyet verebiliyor. Bu sürede kadın da erkekte kendini olduğundan farklı göstermeye çalışıyor. İstişare edilmeli, düşünülmeli ve daha sonra karar verilmeli. Durun, düşünün ve geriye çekilin. Gençliğin nefsi gereği hızlı karar veriliyor. Ama bu noktada frenlemeyi bilin. Yanlış bir karar verildiğinde bedeli çok ağır ödeniyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :