Bosna Hersek'in Bijeljina, Janja, Zvornik ve Bratunac/Vlasenica İslam Birliği Meclislerinde İslam eğitimi kursu başladı

Bosna-Hersek Bijeljina, Janja, Zvornik ve Bratunac/Vlasenica İslam Birliği Meclislerinde İslam eğitimi kursu başladı. Özellikle Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti (RS) bölümünde kalan bölgelerdeki bu dini eğitim büyük bir önem taşıyor.
Bosna Hersek'in Bijeljina, Janja, Zvornik ve Bratunac/Vlasenica İslam Birliği Meclislerinde İslam eğitimi kursu başladı

Son iki yılda BH-Tuzla Müftülüğü, Majlis Odžak, Modriča, Čelić, Gornja Tuzla, Gračanica, Srebrenik, Bijeljina, Janja, Puračić, Teočak, Orašje, Odžak, Bratunac, Vlasenica, Kladanj ve Srebrenica'daki lise öğrencileri için İslam Bilgileri Kursu uygulamıştır.

Düzenlendiği meclis ile işbirliği içinde gerçekleştirilen bu eğitim programının amacı, katılımcıların İslami çalışmalar, edebiyat, Bosna Hersek tarihi ve Boşnak kültürü alanlarındaki bilgilerini geliştirmektir.

24 ve 25 Eylül 2022 Cumartesi ve Pazar günleri Bijeljina, Janja, Zvornik ve Bratunac/Vlasenica meclislerinde İslami Kurs'ta dersler başladı. Lise öğrencilerine yönelik bu eğitimin uygulanmasında on öğretim görevlisi görev alacaktır. Bütün gün ve ömür boyu farz olan Namaz bu eğitimin ilk dersi. Dersi Dr. Ahmed Hatunić, Behram Bey'in medresesinin müdürü verdi.

Kaynak: muftijstvotz.ba