Bu adamı tanıdınız mı? İsrail’i kurmuştu, ölümü dünyaya ibretlik oldu

Siyonizmin modern kurucusu Theodor Herzl, 1897'de Siyonist Kongre'de İsrail'in temelini attı. Ailesinin başına gelenler ise ibretliktir.
Bu adamı tanıdınız mı? İsrail’i kurmuştu, ölümü dünyaya ibretlik oldu

Eşinin adı Julie. Herzl'in 3 çocuğu vardı: Paulina, Hans, Margaritha.

Peki, eşine ve çocuklarına ne olmuştu?

Theodor Herzl'in eşi "Julie Herzl" kimdi ve ona ne oldu? Theodor Herzl 1904'te ölünce 3 yıl sonra 1907'de akli dengesizlik oluştu ve uyuşturucu bağımlısı olup hastanede sürekli tedavi görerek sefalet içinde öldü. Ya çocukları? Herzl'in kızı Paulina'nın psikolojik sorunları vardı. Maddeye bağlandı. 1930'da aşırı dozda eroin kullanımı sonucu öldü. Herzl'in sapkın fikirlerini aşıladığı çocuklarının sonu hiç iyi olmadı. Sanki bir lanet onları takip etti.

f83yq2nxaaatfx8.jpeg

Peki diğerlerine ne oldu?

Herzl'in oğlu Hans'a ne oldu? Hans inanç problemleri, ağır psikolojik sorunlar yaşıyordu. Kız kardeşi de eroinden ölünce sorunları daha da arttı. 39 yaşında silahla intihar etti. Theodor Herzl'in son çocuğu Margaritha ise bunalım içinde bir hayat yaşadı öldü.

Herzl'in Margaritha'dan olan torunu Stephan ise ailesini kaybedince sorunlu bir hayat yaşıyordu. Stephan, ABD'ye gitti. Sorunları daha da arttı. En sonunda 1946'da Amerika'da bir köprüden atlayarak intihar etti. Herzl'in ailesinin sonu kötü oldu. Herzl'in İsrail'in temelini atarak başlattığı fitne önce ailesinden çıktı. 1949'da İsrail kurulunca Herzl'in Avrupa'daki mezarı İsrail'de Herzl Tepesi'ne taşındı. 2 çocuğu Paulina, Hans ve torunu Stephan'ın mezarı da İsrail Herzl Tepesi'ne taşındı. Herzl'in pagan ve siyonist fikirleri aşıladığı ailesinin sonu ibretlik oldu.