Bu başarı çok özel

Meram Kozağaç Spor Antrenörü ve eğitimci Savaş Bağhan, özel sporculara destek verilmesi gerektiğini belirterek, “Sporcumuz Mustafa Akıncı ile rekorlar kırarak önemli başarılara imza attık” dedi.
Bu başarı çok özel

Özel sporculara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Antrenör Savaş Bağhan, bu anlamda yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, “2016 yılında Türkiye özel sporcular spor federasyonunun atletizm bölge şampiyonasına katıldık. Sporcumuz Mustafa akıncı sürat, çevik ve sıçrama anlamında çok yetenekli bir sporcu olduğu için hemen hemen her branşı yapabilecek potansiyelde sahipti. Antrenmanlar neticesinde hemen acil olarak branşımızı belirledik. Özel sporcumuz Mustafa Akıncı’ya inanarak yüksek atlama olduğuna inandık. Sıçrama potansiyeli çok yüksekti. Allah’a şükürler olsun ki, emeklerimizin karşılığını aldık. İç Anadolu Bölge Şampiyonluğunu elde ettik. Böylece Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandık” dedi. 
“O anı unutamıyorum” 
Ardından Türkiye Şampiyonası’na hazırlandıklarını belirten antrenör Savaş Bağhan, “Burada alacağımız bir derece hem bizi çok mutlu edecek hem de gelecek için umut verici olacaktı. Mustafa çıktığı final yarışmasında rakibi olan 7 sporcuyu geride bırakarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyon olduğu ilan edildiğinde koşup bana sarılarak hocam Türkiye şampiyonumu olduk demesini hiçbir zaman unutmuyorum. Sonra katıldığımız dört iç Anadolu bölge şampiyonası ve Türkiye şampiyonasında üst üste yüksek atlamada Türkiye şampiyonu olduk. İlk şampiyon olduğumuzda ve üç yıl üst üste şampiyon olan sporcunun rekorunu geçerek Türkiye şampiyonu oldu. Ve Mustafa 4 kez üst üste şampiyon olarak rekoru kırdı” diye konuştu. 
Bizimde hayallerimiz var
Eski Konyaspor Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasının kendilerini olumsuz etkilendiğini ve antrenmanları aksattığını vurgu yapan Savaş Bağhan, “Yeni atletizm pistinin Torku Arena stadı civarına yapılması planlanmakta ve inşaatı orada devam etmektedir. Bizim için ulaşım anlamında zordur. Çünkü sporcumuz Karatay’da oturmaktadır. Bu yol bize zaman kaybı yaratacaktır. Her antrenör ve sporcu arkadaşlarım gibi benimde hayalim merkezi bir yerde atletizm pistinin olmasıdır. Karatay, Meram ve Selçuklu için ortak bir salonun olmasını istiyor ve hayal ediyoruz”
“Önce inanmak lazım”

 

dd-004.jpg
Rekor kırarak şampiyonluklar elde eden Mustafa Akıncı ise başarı için haftanın 5 günü antrenman yaptığını belirterek, “Ailem ve hocam beni bu konuda çok destekledi. Ama ben yine de mücadele etmekten vazgeçmedim. Hocamın hep dediği gibi antrenmanda ter dökmeyen yarışta göz yaşı döker sözünü hep bildim için antrenmanlarda daha çok çalıştım ve başarılı oldum. Şampiyon olduğumu ilk duyduğum anda hocama sarılıp mutluluğumu paylaştım. Gerçekten dünyalar benimdi. Her şeyin başı inanmaktır” şeklinde görüş belirtti.

UMAHAN ÖZ / YENİHABER