Mevlüt Uğur

Mevlüt Uğur

Bu İşte Bir Oyun Var, Unutma Senin de Bir Oy’un (Rey) Var

Bu İşte Bir Oyun Var, Unutma Senin de Bir Oy’un (Rey) Var

6+1 gibi görünen fakat görünmeyen bir çok destekçisi olan zillet ittifakının bir masa etrafında toplanmasında BİR OYUN var.

Bu OYUN masasında kimlerin oturduğuna baktığımızda OYUN hakkında fikir sahibi olmamız hiçte zor değil. Kaldı ki 6+1 gibi görünen bu masa da +1 HDP yi temsil ediyor. Oysa farklı bir açıdan bakacak olursak +1+6 olabilir gibi gözüküyor. Ne dersiniz?

Yani HDP etrafında da toplanmış olabilirler mi?

Kendisini zillet ittifakının 2. Büyük partisi olarak tanımlayan bir partinin talebi şehirlerin içme suyu, kanalizasyonu gibi komik vaatler olmayacaktır elbette.

Ülkenin her türlü zararlı çıkacağı HDP taleplerini vaatlerini sıralamaya bile lüzum yok. PKK'nın uzantısı olan bu partinin beklentisi aşikar…

Terörist başının ve tüm teröristlerin özgürlüğünü talep ediyor.

Heykelini de asmayı vadediyor. Ve daha neler neler…

İttifakın bir başka bileşeni olan parti FETÖ‘nün özgürlüğünü ve görev iadelerini talep edebiliyor.

Yine bir başka parti BATI’ nın hayranı olmaktan öteye gidip sömürgesi olmayı, olabilmeyi yadırgamıyor. Oysa Batı’nın hayran kalınacak yeri dahi yok. Bunu en iyi gurbetçilerimiz ifade edebilir.

Bu oyunu bozmak lazım. Bu oyunu bozabilmek için oyuna hiç ortak olmamak lazım.

OYUN DA PAZARLIK VARSA OYUN İÇİNDE OYUN VARDIR

Masada pazarlık varsa menfaat vardır. Menfaatleri karşılanmadığı taktirde kriz bugün ya da yarın kaçınılmazdır. Pazarlığı bu kadar uzun süren bir millet ittifakının menfaat çatışması her daim olacaktır. Sadece artık karar vermek zorunda oldukları için zamanları kalmadığı için anlaşamadıkları ve istemedikleri bir parti başkanında kararsızca karar kıldılar.

Kararsızca karar kıldılar diyorum özellikle… Adayımız bu kişi ya da şu kişi olsun madem demektir bu. Aman düşünecek zaman kalmadı şu kişi oluversin demektir. Çok üzücü ve çok yazık Madem ya da oluversin denilen bir ittifak adayı var karşımızda.

Bu ülke pazara çıkarılamaz. Bu ülkenin tek bir karışına bile pazarlık yapılamaz.

İADESİ MÜMKÜN MÜ ?

Bir benzetme üzerinden değerlendirelim. Kararsızca aldığımız, madem şu oluversin diyerek içimize sinmeyen bir eşyanın mümkünse iadesini isteriz. Henüz kullanılmamış açılmamış bir paket bir eşya bir mal gibi mesela. İade şartları uygunsa iadesi olabilir.

SANDIKLA İADESİ MÜMKÜN

Saha da her gün görüştüğümüz vatandaşlarımızdan millet ittifakını destekleyen bir çok seçmen madem şu kişi aday oluversin diyerek çıkardıkları adayını iade etmek istiyor. YSK nın takviminde bunu yapabilecek tek bir tarih kaldı. O da sandık.

Milletimizin feraseti oyunu gördü.

Sandıkta kullanacağı bir oyun(rey) da değerini gördü.

Bu OYUN’u milletimiz BİR OY’U(rey) ile bozacak.

Benzetme üzerinden devam edecek olursak kargolanmış ayıplı malı 14 Mayıs’ta teslim almadan iade edebiliyorsunuz.

Millet ittifakının liderleri ne derse desinler…aldıkları KARARSIZ KARAR seçmene yansımış.

Millet ittifakının seçmenleri hem adayından memnun değil. Hem de ittifakın bileşenleri olan partiler birbirlerinden memnun değil. Huzursuz ve rahatsızlar.

Cumhur ittifakının dışında tüm ittifak ve partilerin her biri ayrı bir telden çalıyor. Onlar çalarken de kimileri İNCE İNCE DANS ediyor.

Yani anlayacağımız kimileri MASADA OYUN OYNUYOR.

Kimileri DANS EDEREK OYUN OYNUYOR.

Bu ülkenin oyun oynayacak OYUNCAKLARA değil,

Dünya çapında OYUN KURUCU lidere ihtiyacı var.

Unutma! Bir oyun var. Sakın bu oyuna gelme ve bu oyunu bozmak için oyunu(rey) doğru yere doğru adama kullan…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mevlüt Uğur Arşivi
SON YAZILAR