Bu kebap sizi yola düşürecek!

Güzel ülkemizin her köşesinde birbirinden lezzetli, yöreye özgü yemekler yapılır. İklime özel yetişen ürünlerde o yemeklere şüphesiz ayrı bir lezzet katar. Hele ki yemeği seven biriyseniz; bu kebap ta sizi yola düşürecektir.
Bu kebap sizi yola düşürecek!

Türkiye’nin yemek kültürü oldukça geniştir. Her ilin kendine has yemekleri tadanlar için damakta lezzet şöleni yaşatır. Bu yemeklerden biri de Manisa Kebabıdır. Manisa’ya gidemeyenler için bu kebabın tarifinizi sizlerle paylaşıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun…

Manisa Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

500 gram dana eti

3 yemek kaşığı galeta unu

2 adet kuru soğan

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 adet sarımsak

4 adet tırnak pide

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

4 yemek kaşığı yoğurt

4 adet biber

2 adet domates

Köfte için tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve çöp şişe dizin. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Dinlenen köfteleri döküm tavada ya da normal tava da arkalı önlü pişirin. Sos için tereyağını eritin. Salçayı kavurun. Üzerine suyu ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin. Tırnak pideyi dişimleyin servis tabağına alın. Üzerine yoğurt sürün sosu dökün. Köfteleri yerleştirin. Üzerine kızdırılmış tereyağ ve kıyılmış maydanoz dökün. Közlenmiş biber ve domatesle servis edin.

Etiketler :