Bu ramazan rahat geçecek

Tarım Kredi Kooperatiflerinin ürün sabitleme kararından dolayı, bu ramazan rahat geçecek. 900 üründe uygulanan fiyat sabitleme, vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.
Bu ramazan rahat geçecek

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin almış olduğu kararla pirinç, nohut, fasulye, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, zeytin, çay, şeker, et ve temizlik ürünleri dahil 900 ürün çeşidinde fiyatları sabitledi. Ramazan ayı içerisinde belirlenen bu ürünler herhangi bir zam görmeyecek.

bu-ramazan-2.jpg

BİN 200 ÜRÜNÜN 900’Ü SABİT

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde toplam bin 200 ürün bulunuyor. Yer alan bin 200 ürünün ise 900’ü sabit fiyatıyla kalacak. Ramazan ayı boyunca bu ürünlerde herhangi bir fiyat artışı yaşanmayacak. Şirket tarafından yapılan açıklamada, düzenlenen kampanyayla marketlerde satışı devam eden pirinç, nohut, fasulye, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, zeytin, çay, şeker, Et ve Süt Kurumu'na ait temel gıda ürünleri ile deterjan, sabun çeşitleri, peçete, kağıt havlu gibi temizlik ürünlerini içeren yaklaşık 900 ürün çeşidinde Ramazan ayı boyunca fiyat artırımı yapılmayacak. Açıklamada, Tarım Kredi grubunun geçmişte olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir şekilde çiftçilerin ve tüketicilerin yanında yer almaya devam edeceği dile getirildi.

bu-ramazan-3.jpg

KIYMA 140 LİRA KUŞBAŞI 150 LİRA

Et ve Süt Kurumu ramazan öncesinde et fiyatlarındaki artışım önüne geçmek için de harekete geçmişti. Bu kapsamda yurt dışından canlı kesimlik hayvan alımı ve karkas ithalatı için çalışmalar yapan Et ve Süt Kurumu, ramazan boyunca piyasaya sunulmak üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyükbaş hayvan alım sözleşmesi imzaladı. Türkiye genelinde Tarım Kredi market zincirleri ile bir protokol imzalayan Et ve Süt Kurumu, protokol kapsamında marketlere verilen aylık minimum ürün miktarını 600 tona çıkardı. Buna göre, Tarım Kredi market zincirleri ise ambalajlı kıymanın kilogramını 140 lira, kuşbaşının kilogramını da 150 liradan satacak. Bu ürünlerde de her hangi bir fiyat artışı gerçekleşmeyecek.

KONYA’DA 44 TARIM KREDİ KOOPERATİFİ BULUNUYOR

İlçeleriyle birlikte Konya’da toplam 44 adet Tarım Kredi Kooperatifi bulunuyor. Şube isimleri ise şöyle; Ahmet Özcan, Akşehir Konya, Akşehir Yarenler, Beyhekim, Beyşehir Hamidiye, Beyşehir Koop, Beyşehir Tepeyolu, Çaybaşı, Cihanbeyli, Cihanbeyli Atçeken, Çumra, Ereğli Alparslan Türkeş, Ereğli Hacı Mustafa, Ereğli Merkez, Fahri Efendi, Fetih, Ilgın, Ilgın Ilıca, Kadınhanı, Karapınar İpekçi, Karatay, Karatay Aslanlı Kışla, Karatay Çimenlik, Karatay Kahraman, Karatay Mengene, Karatay Şeyh Ulema, Kızılkaya, Kulu, Meram Altıyol, Naturapark, Şefikcan, Selçuklu Bedir, Selçuklu Bosna, Selçuklu Dumlupınar, Selçuklu Güzeldere, Selçuklu Hicaz, Selçuklu Hoca Cihan, Selçuklu Parsana, Selçuklu Sancak, Selçuklu Şeker Tekke, Selçuklu Tuzdeveyolu, Selçuklu Veysel Karani, Seydişehir Alaylar, Seydişehir Pazaryeri.

 Muhabir
Etiketler :