Bu sektör altın çağını yaşıyor! Konya'da eleman bulamıyorlar

Makine mühendisliğinin geçmişten günümüze kadar her alanda var olduğunu ifade eden Başkan Altun, “Savunma sanayinin de etkileriyle makine mühendisliği şu anda altın çağını yaşıyor. Son yıllarda ülkemiz sanayi üretiminde ve ihracat rakamlarında çok iyi.” dedi.
Bu sektör altın çağını yaşıyor! Konya'da eleman bulamıyorlar

Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Aziz Hakan Altun, makine mühendisliğinin geçmiş, gelecek ve şu anki konumundan bahsetti. Sektörün öneminin daha fazla arttığını ifade eden Başkan Altun, “Makine mühendisliği, geçmişten bu yana konumunu ve güncelliğini koruyor. Özellikle Sanayi Devriminin başladığı 1800’lü yıllardan itibaren günümüze kadar makine mühendisliğini önemi arttı. Üniversitelerde birçok yerde Makine Mühendisliği bölümleri açıldı. Ülkemiz için hiçbir zaman önemini kaybetmedi. Gelecekte de önemini yitirmeyecek.” şeklinde konuştu.

aziz-hakan-altun.jpg

‘HER ZAMAN REVAÇTA’

Sektörün her alanda var olduğunu vurgulayan Altun, “Makine mühendisliğinde alan çok geniş. Yerden havaya, denizden uzaya kadar her alanda dalları vardır. Günümüzde kullandığımız her türlü eşyanın imalatında bulunur. Önemini hiçbir zaman yitirmez. Çağın gerektirdiği belli meslekler daha fazla ön plana çıkıyor. Örneğin şu anda yazılım ve bilgisayar mühendisliği revaçta. Ama makine mühendisliği önemini her zaman devam ettiriyor. Geçmişte çok revaçta olan mühendislikler şu anda aynı seviyeyi göremiyor. Makine mühendisliği bunu hep devam ettiriyor. Çünkü kullanılan eşyaların imalatı, satılması, kontrolü bu mühendislikten geçiyor. Bu durum gün geçtikçe de büyüyor.” diye aktardı.

makine-1.jpg

‘GELİŞİME AÇIKTIR’

Gelişime açık bir sektör olduğunu aktaran Altun, “Makine mühendisliği her zaman önemlidir. Gelişime açıktır. Durağan bir meslek değildir. Gelişmek ve geliştirmek zorunluluğu vardır. Örneğin, ilk olarak kara trenler yapılmaya başlandı. Bu trenler tamamen mekanikti. Baştan sona makine mühendislerinin tasarladığı ve yaptığı ulaşım aracıydı. Sonrasında bu trenler elektrikli olmaya başladı ve elektrik mühendisleri de dahil oldu. Daha sonrasında ise elektrikle beraber hızlı trenler gelişmeye başladı ve yazılım, bilgisayar mühendisleri de dahil oldu. Ama her zaman ana iskelet makinedir. Her şey onun üzerine yapılır.” İfadelerine yer verdi.

makine-2.jpg

‘ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR’

Sektörün altın çağını yaşadığını dile getiren Altun, “Ülkemizde 1950’den sonra atılım yapılmaya başlandı. 1980’den sonra da büyük atılımlar gerçekleşti. Fabrikalaşmalar arttı. Günümüzde olan savunma sanayisinin de etkileriyle beraber makine mühendisliği şu anda altın çağını yaşıyor. Son yıllarda ülkemiz özellikle sanayi üretiminde çok iyi. İhracat rakamları çok iyi. Sanayi güzel bir şekilde işliyor. Sanayi üretimi, ekonomi düşüş yaşarken bile payını arttırdı. Üretimin artması ve sanayi üretiminin de devamlı hale gelmesinden dolayı bize çok fazla iş talepleri geliyor. İş bulma açısından, yeni mezun olacak veya 4’üncü sınıf okuyan öğrencileri işe yerleştirmeye çalışıyoruz. Maalesef çalışan bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz.” dedi.

makine-4.jpg

İŞ KAZALARI AZALDI’

Yaşanan iş kazalarının azaldığını söyleyen Altun, “Sektördeki iş kazaları önceden çok fazla gerçekleşiyordu. Kanun, yönetmelik ve sıkı denetimlerle iş kazaları azaldı. Ama yine tedbirlere uymayan firmalar veya şahıslar tarafından iş kazaları meydana gelebiliyor. En fazla iş kazası ‘bir şey olmaz’ düşüncesinden çıkıyor. Bu düşünceden dolayı çok ciddi kazalar yaşanabiliyor. Kendisiyle beraber etraftakiler de zarar görüyor. Gerekli önlemler mutlaka alınmalı ve işe ondan sonra başlanılmalı.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :