Bu süreçte insan sağlığı her şeyden önemli

Girişimcilik ruhu ile kurduğu işletmesinde müşterilere VIP hizmet veren ve kısa zamanda bijuteri deyince akla gelen isim olan Karaca Accessories İşletme Sahibi Gülden Karaca firmasının kuruluş süreci ve Covid-19 salgınının sektörüne etkilerini Yeni Haber okurlarıyla paylaştı.
Bu süreçte insan sağlığı her şeyden önemli

6 ay önce sektöre Karaca Accessories firması ile giriş yapan ve ürün garantili satışlar yapan firma sahibi Gülden Karaca Aslen Ankaralıyım.Evli ve iki çocuk annesiyim 36 yaşındayım.9 yıldır Konya’da yaşamaktayım.Uzun yıllar araştırma ve satış pazarlama sektörlerinde çalıştıktan sonra şuanda kendi işletmemi kurmuş bulunmaktayım. İşletmeme isim verirken soyadımızın yer aldığı bir isim olsun istedim. Yıllar öncesi girişimci ruhumuzdan kaynaklı zaten kararını vermiş olduğumuz bir isimdi. İşletmemde tek başıma çalışıyorum, haftasonu programlarına göre eşim ve oğlumda destek olmak için geliyorlar”dedi.

karaca-accessories-1.png

ZORLUKLARLA GELEN BAŞARI

İşyerini bulmakta ve dizayndaki aksamalarda zorluk çektiğini dile getiren Karaca; “Oldukça sancılı bir dönemdi. Öncelikli olarak uygun kiralı bir yer bulmak için oldukça araştırma yaptık. Yapmış olduğumuz iş insan sirkülasyonununfazlalığını gerektiren bir iş ve bizde bu tip caddelerde bir yer aradık. Ama kira bedelleri çok yüksek olduğu için daha az insan akışı olan bir yere karar verdik. Bulmuş olduğumuz yer daha önce çok bakımsız kullanıldığı için iç dekorasyon düzenlemesinde hesaplarımızın çok üstünde rakamlar harcamak zorunda kaldık.Sonrasında ustaların çalışma sürecinde çok sıkıntılı günler yaşadık. Dizaynda söylediklerimizin dışında iş yaptıkları için açılış tarihimiz yaklaşık bir ay uzadı.Bu süre zarfında ailelerimiz de kendi işimizi yapmak konusunda tedirgin oldukları için manevi olarak da yıpranmalar yaşadık” ifadelerini kullandı.

karaca-accessories-2.png

SAĞLIK KONUSUNDA ÖZEN

Ürünlerin satışında sadece görsel olarak değil sağlık açısından da dikkatli olduğunu belirten Karaca “Mağazamızda bayanlara hitap eden aksesuar çeşitlerimiz;  küpe,kolye,bileklik,saat,çanta ve cüzdan bulunmaktadır. Piyasadaki bijuteri ürünlerden farklı olarak insan sağlığına zarar vermemesi için nikel karışımı olmayan ürünleri satmaktayız” şeklinde konuştu.

karaca-accessories-3.png

ÜRÜNDE KALİTEYE ÖNEM

Kalitenin önemine vurgu yapan Karaca “Mağazamızın iç dekorasyonunda da diğer bijuteri mağazaların çok üstünde iç dizayn ile müşterilerimize kendilerini özel hissettirmekteyiz.Kullanım alanı olarak oldukça ferahtır. Ürünlere rahatlıklabakabilecekleri ve ürünlerde yığma yapmadığımız için müşterilerimiz işletmemizde keyifle zaman geçirebilmektedir. Satmakta olduğumuz ürünlerde piyasadaki bijuteri ürünlerin çok üstünde kaliteye sahip ürünler tercih etmekteyiz”  şeklinde konuştu.

karaca-accessories-4.png

GARANTİLİ ÜRÜNLER

Müşterilere güven vermenin önemine dikkat çeken Gülden Karaca “Mağazamızın ürün çokluğunu sağlayan çelik ürün grubumuzda dünya markalarının trendlerini takip ederek ürün modellerimizi seçmekteyiz.Çelik grubumuzda kararma renk atmaya karşı müşterilerimize ürün garantisi veriyor olmamız güvenilirliğimizi ve ürün kalitemizi ortaya koymaktadır.Bu ürün kalitesinde de fiyatlarımız bulunmuş olduğumuz çevrede elden satış yapan serbest piyasa çalışan,çanta satışı yapan kişilerin çok altında kalmaktadır.Yani müşterilerimiz bizden piyasada ki bijuteri ürün fiyatlarında VIP çelik sınıf ürünler alabilmektedir” dedi.

karaca-accessories-16.png

YÜKSEK MEMNUNİYET ORANI

Müşterilerin firmadan memnun ayrıldığını ve çevresine de tavsiyeler verdiğini dile getiren Karaca; “Aslında bu konuda en iyi cevabı yine müşterilerimizden almaktayız.Kısa sürede ismimizin ve ürünlerimizin insanlar arasında duyulup ,tavsiye üzerine geldim diyen müşterilerimizin çokluğundan ticaretimizin ve güvenilirliğimizin kalitesi anlaşılmaktadır” diye konuştu.

karaca-accessories-5.png

SOSYAL MEDYA ÇAĞIN OLMAZSA OLMAZI

Ürünlerini sosyal medya ile farklı şehirlere ulaştırdığını söyleyen Karaca “Sosyal medya çağımızda olmazsa olmaz. Bu süreçte bende Instagram sayfamdan hergün kombin ürün videoları paylaşarak,yeni gelen ürünleri duyurarak etkileşim kuruyorum.Sonuçta sosyal medyada bulunduğumuz bölgeden daha fazla insanlara ulaşabilme imkanımız var. Bende bu fırsatı değerlendiriyorum. Farklı illere anlaşmalı olduğum kargo firması ile ürün gönderimi sağlıyorum” ifadelerini kullandı.

karaca-accessories-6.png

BU SÜREÇTE EVDE KAL HAYATTA KAL

Covid-19’un piyasada olduğu kadar kendi sektörünede ciddi etki ettiğini ifade eden Gülden Karaca “Yüzde yüz oranında etkilendik.Hem kendi ailem hem de toplum sağlığını göz önünde bulundurarak devletimizin sunmuş olduğu ‘’Evde kal,hayatta kal’’ yönergeleri doğrultusunda işletmemşuan kapalı bulunmaktadır” dedi.

karaca-accessories-7.png

HER ŞEYDEN ÖNCE SAĞLIK

Salgının firmasına ekonomik olarak da zarar verdiğine dikkat çeken Karaca “Bu durum her ne kadar maddi olarak büyük kayıplarıma neden olsa da sağlığın herşeyden önce geldiği düşüncesi ile birlikte bu duruma gücüm yettiğince katlanmaya çalışacağım. Tabi ki kaygılarım ve endişelerim yüksek çünkü düzenli ödeme yapmamız gereken yerler ve giderlerimiz bulunmaktadır.Bu sürecin en kısa zamanda çözümlenmesini ve tüm esnaf arkadaşlarımla birlikte bu kaygılarımızın son bulmasını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

karaca-accessories-8.png

karaca-accessories-9.png

karaca-accessories-10.png

karaca-accessories-11.png

karaca-accessories-12.png

karaca-accessories-13.png

karaca-accessories-14.png

karaca-accessories-15.png